Έχουν ξεφύγει: Προσάρτηση των κατεχόμενων από την Τουρκία προτείνει σύμβουλος του Ερντογάν

Eξοργιστικές δηλώσεις την ώρα που οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού βρίσκονται σε κρίσιμη φάση

Έχουν ξεφύγει: Προσάρτηση των κατεχόμενων από την Τουρκία προτείνει σύμβουλος του Ερντογάν

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις εκ μέρους τόσο του Ερντογάν όσο και των συμβούλων του.

Το τελευταίο «χτύπημα», ήρθε από οικονομικό σύμβουλο του τούρκου Προέδρου, ο οποίος σύμφωνα με την «Καθημερινή» φέρεται να πρότεινε την προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία, τη στιγμή που οι προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού βρίσκονται σε κρίσιμη φάση.

Μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό δίκτυο «A Haber», ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Ερντογάν σε οικονομικά θέματα, δήλωσε ότι:

«Τυχόν επανένωση της Κύπρου και «παράδοσή» της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημαίνει «δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία».

Και τόνισε πως:

«Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ (Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου) δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της [με το υφιστάμενο καθεστώς] τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της».

Ο Γιγίτ Μπουλούτ φέρεται να υπαινίχθηκε σύνδεση των δύο βρετανικών βάσεων που βρίσκονται στη Μεγαλόνησο με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, κάνοντας λόγο ακόμα και για συζήτηση στον ασύρματο «σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία».

«[Υπό αυτές τις συνθήκες] θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν; Πρόκειται για μια δολοφονία!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμπανάκι για τις τουρκικές προκλήσεις: «Θα έχουμε πάρα πολύ σοβαρές εξελίξεις!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top