Ο Γιούνκερ μιλά έξω από τα δόντια: Η εκλογή Τραμπ θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ

"Πρέπει να του διδάξουμε τί σημαίνει η Ευρώπη"

Ο Γιούνκερ μιλά έξω από τα δόντια: Η εκλογή Τραμπ θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ

​Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Χρειάζεται να διδάξουμε στον Τραμπ τι σημαίνει Ευρώπη και πως δουλεύει το ευρωπαϊκό σύστημα», τόνισε ο Γιούνκερ σε ένα κοινό από φοιτητές στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως οι Αμερικανοί συνήθως δεν ενδιαφέρονται για την Ευρώπη.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντα προέδρου γι�� την εθνική ασφάλεια και το ΝΑΤΟ ενδεχομένως να έχουν «ολέθριες» συνέπειες.

Σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε την Παρασκευή τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την Καγκελάριο τη�� Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, να εργαστούν από κοινού για να ξεκαθαρίσουν πού αποκλίνουν και πού συγκλίνουν οι θέσεις τους σε σειρά ζητημάτων.

Μεταξύ των θεμάτων αυτών βρίσκονται η Ουκρανία, η Συρία και γενικότερα η Μέση Ανατολή, καθώς και η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Από την πλευρά του ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ντόναλντ Τραμπ στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη οι δεσμοί ΗΠΑ - Γερμανίας να έχουν συνέχεια, καθώς έχουν μεγάλο χρονικό βάθος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top