Σάτιρα κατά του Ερντογάν από Γερμανό παρουσιαστή- Τον χαρακτηρίζει «παιδόφιλο» και «κτηνοβάτη»!

Παρέμβαση Μέρκελ- Μήνυση Τούρκου Προέδρου κατά του κωμικού

Σάτιρα κατά του Ερντογάν από Γερμανό παρουσιαστή- Τον χαρακτηρίζει «παιδόφιλο» και «κτηνοβάτη»!
Νέο επεισόδιο στο διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Γερμανίας- Τουρκίας, έχει προκαλέσει το ποίημα του Γερμανού παρουσιαστή, Γιαν Μπέμερμαν, το οποίο "σατιρίζει" τον Ερντογάν με πολύ υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Ο κωμικός παρουσιαστής, «κατηγορεί» τον Ερντογάν και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «χτυπά κορίτσια φορώντας μάσκα σαδομαζοχιστή» και ότι «χτυπά χριστιανούς»! Μάλιστα, τον χαρακτηρίζει "παιδόφιλο" και "κτηνοβάτη"!
Το θέμα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ακόμη και τη συμφωνία Ε.Ε και Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ προκάλεσε και την παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου.
Η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε το ποίημα «σκοπίμως προσβλητικό», και μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Για να ξεκινήσει δικαστική έρευνα της υπόθεσης απαιτείται όμως να δώσει τη συγκατάθεσή της η γερμανική κυβέρνηση. Έτσι η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ενώπιον του διλήμματος είτε να περιορίσει το δικαίωμα της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης είτε να διακινδυνεύσει τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό.
Σε ερώτηση που της έγινε πάντως, η Μέρκελ έκανε αναφορά στο άρθρο 5 του συντάγματος της Γερμανίας για την ελευθερία της γνώμης, της επιστήμης και της τέχνης.
Ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση κατά του Γερμανού κωμικού, για προσβολή όχι μόνο του ιδίου αλλά και 78 εκατομμυρίων Τούρκων.
Σημειώνεται πως αυτό είναι το δεύτερο επεισόδιο Γερμανίας- Τουρκίας με αφορμή τηλεοπτική σάτιρα κατά του Ερντογάν. Πριν από λίγες ημέρες σατιρική εκπομπή κατά του Ερντογάν είχε πάλι προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας. Τότε είχε ακολουθήσει σκληρή απάντηση του Βερολίνου ότι πάνω απ’ όλα είναι η ελευθεροτυπία και η δικαιοσύνη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top