Πήραν το νόμο στα χέρια τους! Πολίτες συλλαμβάνουν μετανάστες στη Βουλγαρία- ΒΙΝΤΕΟ

Έντονες αντιδράσεις για τις άγριες εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Πήραν το νόμο στα χέρια τους! Πολίτες συλλαμβάνουν μετανάστες στη Βουλγαρία- ΒΙΝΤΕΟ
Περιπολίες στα σύνορα τους κάνουν Βούλγαροι πολίτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο αστυνομικών και συλλαμβάνουν μάλιστα, παράτυπους μετανάστες που περνούν στο έδαφος της χώρας τους.
Ένα βίντεο, το οποίο προβλήθηκε από πληθώρα βουλγαρικών μέσων δείχνει τρεις μετανάστες να κείτονται στο έδαφος με τα χέρια τους δεμένα, ενώ κάποιος ακούγεται να τους λέει: «Πηγαίνετε πίσω στην Τουρκία».
Η δημοσιοποίηση των σκηνών αυτών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις με τις απόψεις να διίστανται.
«Πρόκειται για τις πιο άγριες εικόνες συλλήψεων μεταναστών από πολίτες που έχουν μεταδοθεί στη Βουλγαρία. Αν τέτοιες πρωτοβουλίες αφεθούν χωρίς να υπάρξει αντίδραση, θα πολλαπλασιαστούν», προειδοποίησε ο Κρασιμίρ Κάνεφ, πρόεδρος της ΜΚΟ «Επιτροπή του Ελσίνκι».
Η αντίδραση των αρχών όμως ήταν διφορούμενη. «Αυτό είναι παράνομο» είπε ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομίας, Αντόνιο Ανγκέλοφ, στην ιδιωτική τηλεόραση BTV. Ο πρωθυπουργός από την άλλη, Μπόικο Μπορίσοφ, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της, η Dailystar, φέρεται να εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον αρχηγό της ομάδας των πολιτών, σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Το κράτος ανήκει σε όλους μας, όποιος θέλει να βοηθήσει (προστατεύοντας το), είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια του» φέρεται να είπε.
πηγή: dailystar
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top