Αντιμέτωπος με σοβαρά αδικήματα ο αεροπειρατής- «Το έκανα για να δω τα παιδιά μου» είπε!

Έκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του

Αντιμέτωπος με σοβαρά αδικήματα ο αεροπειρατής- «Το έκανα για να δω τα παιδιά μου» είπε!

​Το πρωί της Τετάρτης εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του αεροπειρατή της Egypt Air, το οποίο -αναλόγως της πορείας της ανάκρισης- μπορεί να ανανεωθεί.

Όπως αναφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για τον 59χρονο Σελίχ Ελντίν Μουσταφά διερευνώνται, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της πειρατείας, της απαγωγής προσώπων, της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης με εκρηκτικές ύλες και αδικήματα του νόμου περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Το ανακριτικό έργο της κυπριακής αστυνομίας συνδράμουν και μέλη των αιγυπτιακών Αρχών ασφαλείας, που έφθασαν στην Κύπρο χθες το απόγευμα.

Αν ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις, η αστυνομία μπορεί να ζητήσει την κράτηση του 59χρονου μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Ο Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά κατάφερε χθες για έξι ώρες να τρομοκρατήσει και να κρατήσει σε αγωνία όλο τον πλανήτη με την απόφασή του να κάνει αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air.

Παρά το αρχικό αλαλούμ για τα κίνητρα του δράστη, ο 59χρονος Αιγύπτιος είπε πως όλα τα έκανε για να μπορέσει να δει τα παιδιά του.

Μιλώντας χθες στις κυπριακές αρχές, ισχυρίστηκε «τι άλλο θα μπορούσα να κάνω όταν για τόσα χρόνια δεν μου επιτρέπουν να έρθω να δω τη γυναίκα και τα παιδιά μου;».

Υπενθυμίζεται πως ο Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά είχε απελαθεί από την Κύπρο το 1994 και το όνομά του βρισκόταν στον κατάλογο των ατόμων στα οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι εισαγγελικές αρχές της Αιγύπτου ζήτησαν σήμερα από την Κύπρο την έκδοση του στις αιγυπτιακές αρχές

Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου Νάμπιλ Άχμεντ Σάντεκ ζήτησε από τις κυπριακές αρχές να παραδώσουν τον ύποπτο στις αιγυπτιακές αρχές, όπως προβλέπεται από τη διμερή συμφωνία που είχαν υπογράψει το Κάιρο και η Λευκωσία το 1996, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η γνωστή πλέον Μαρίνα του αεροπειρατή της Κύπρου ΞΕΣΠΑ: «Ντρέπομαι»

Ο αεροπειρατής της Κύπρου κοντεύει να μας τρελάνει- ΕΤΣΙ δικαιολόγησε τον ΧΑΜΟ που προκάλεσε

ΔΕΙΤΕ την στιγμή που ο αεροπειρατής περνά την πύλη ελέγχου στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας!

Οικοδόμος, πατέρας 4 παιδιών και παππούς ο αεροπειρατής-Είχε χάσει το ένα του παιδί σε τροχαίο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top