Φάιμαν κατά Μέρκελ: Η στάση της στο προσφυγικό αδικεί και ζημιώνει την Αυστρία

Ζήτησε να καταγγελθεί η αποτυχία της Κομισιόν στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Φάιμαν κατά Μέρκελ: Η στάση της στο προσφυγικό αδικεί και ζημιώνει την Αυστρία

​Ο Βέρνερ Φάιμαν, που παραδέχεται ότι οι πολιτικές του σχέσεις με την ισχυρή κυρία της Γερμανίας είναι τεταμένες, ζήτησε να καταγγελθεί η αποτυχία της Κομισιόν στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντι Πρέσε, ο αυστριακός καγκελάριος αναφέρει ότι ένα ή δύο εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να περάσουν από την Αυστρία για να φτάσουν στην Γερμανία. Και με την διεκπεραίωση που κάνει στα σύνορά της η Γερμανία, είναι πολύ πίθανό να δημιουργηθεί συμφόρηση στην Αυστρία –κάτι που θα ζημιώσει την χώρα και είναι άδικο για αυτήν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Φάιμαν κάνει λόγο για «πλεονέκτημα» της κ. Μέρκελ να καθιστά την Αυστρία ενδιάμεση ζώνη και να την χρησιμοποιεί ώστε να διατηρείται η «επίδραση μαγνήτη» για τους πρόσφυγες. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτή η πρακτική είναι λανθασμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θέτει τις βαλκανικές χώρες, που αποτελούν εναλλακτικές διαδρομές, υπό πίεση.

Ζήτησε επίσης, από την κ. Μέρκελ να δηλώσει με σαφήνεια πως οι πρόσφυγες δεν θα πρέπει να προσπαθούν να χρησιμοποιούν παράνομες διαδρομές και κάλεσε την Γερμανίδ�� ομόλογό του να ξεκαθαρίσει πόσους πρόσφυγες θα υποδεχτεί η χώρα δια της νομίμου οδού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top