Πέταξε στα σκουπίδια υπολογιστή πρώτης γενιάς της Apple, αξίας 182.000 ευρώ!

Η εταιρεία ψάχνει τη γυναίκα για να της δώσει το μισό ποσό

Πέταξε στα σκουπίδια υπολογιστή πρώτης γενιάς της Apple, αξίας 182.000 ευρώ!

​Ένα απρόσμενο εύρημα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ανακάλυψε ένα κέντρο ανακύκλωσης στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν υπολογιστή Apple I, έναν από τους 200 μόλις υπολογιστές πρώτης γενιάς της Apple που είχαν κυκλοφορήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1970, που μία γυναίκα πέταξε μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Η εταιρεία ανακύκλωσης αναγνώρισε την αξία του παλαιού αντικειμένου και το πούλησε σε ιδιώτη συλλέκτη προς 182.000 ευρώ, ενώ κάνει προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσει τη γυναίκα, αφού αυτή δικαιούται το μισό χρηματικό ποσό.

Σε βίντεο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία ζητά από όποιον το παρακολουθήσει να το κοινοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπιστεί η γυναίκα.

Σχεδιασμένος από τον ίδιο τον Στίβεν Βόσνιακ, ο Apple I ήταν ο πρώτος υπολογιστής που θα ανέπτυσσε ο κολοσσός ηλεκτρονικών προϊόντων. Η πώλησή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1976, μετά από παρότρυνση του Στιβ Τζομπς, ενώ η τιμή του εκείνη την εποχή ανερχόταν στα 666,66 δολάρια (περίπου 600 ευρώ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top