Ιστορική μέρα για τις σχέσεις Αμερικής και Κούβας- Ομπάμα και Κάστρο θα κάνουν δηλώσεις

"Φτιάχνει" η σχέση μεταξύ των δυο χωρών

Ιστορική μέρα για τις σχέσεις Αμερικής και Κούβας- Ομπάμα και Κάστρο θα κάνουν δηλώσεις

​Η απελευθέρωση του Αμερικανού Άλαν Γκρος, ο οποίος κρατούνταν επί πέντε χρόνια σε κουβανικές φυλακές ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για μια «σημαντική αναθεώρηση» της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Κούβα.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει εμπάργκο εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα στην Κούβα και οι δύο χώρες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1961.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων η Αβάνα απελευθέρωσε μια πηγή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ενώ η Ουάσιγκτον αποφυλάκισε τρεις Κουβανούς πράκτορες, τους Χεράρδο Ερνάντες, 49 ετών, Αντόνιο Γκερέρο, 56 ετών και Ραμόν Λαμπανίνιο, 51 ετών, οι οποίοι ήταν φυλακισμένοι από το 1998.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κούβας, Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο αντίστοιχα, θα κάνουν ανακοινώσεις για τη σχέση των δύο χωρών ταυτόχρονα, το απόγευμα της Τετάρτης, στις 19:00 (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα τα ξένα μέσα, ο πρόεδρος Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει μια αλλαγή στην αμερικανική πολιτική έναντι της Κούβας.

Από τον περασμένο Οκτώβριο πάντως λόγω της κρίσης του Έμπολα και τη διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπιση της επιδημίας, οι δύο χώρες πολλαπλασίασαν τις «φιλικές ανταλλαγές» τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top