Νέα Υόρκη: Υαλοκαθαριστές κρέμονταν από τον 69ο όροφο του World Trade Center

Παγιδεύθηκαν σε σκαλωσία του νέου ουρανοξύστη και κρέμονταν έξω από το κτίριο

Νέα Υόρκη: Υαλοκαθαριστές κρέμονταν από τον 69ο όροφο του World Trade Center

​Δεν πρόλαβαν καλά καλά να γίνουν τα εγκαίνια του One World Trade Center-του κτιρίου που αντικατέστησε τους δίδυμους πύργους και ο τρόμος έκανε ξανά την εμφάνιση του στο υψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν επί τουλάχιστον μίαμισι ώρα να κρέμονται στην ειδική κλειστή σκαλωσιά που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των τζαμιών στον νέο ουρανοξύστη του World Trade Center.

Οι διασώστες για να σώσουν τους δυο εργαζόμενους στον καθαρισμό του κτιρίου άνοιξαν μια τρύπα σε ένα παράθυρο και τράβηξαν τους δυο άντρες στο εσωτερικό.

Τη στιγμή της διάσωσης στη νότια πλευρά του πύργου η σκαλωσιά όπου βρίσκονταν οι δύο εναερίτες υαλοκαθαριστές είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και κρέμονταν σε ύψος 240 μέτρων από το έδαφος ενώ σε αυτό το ύψος έπνεαν άνεμοι ταχύτητας περίπου 11 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Οι διασωθέντες άντρες είναι ο Χουάν Λόπες, με εμπειρία πέντε χρόνων σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο επάγγελμα και ο Χουάν Λισάμα ο οποίος είναι σε αυτή τη δουλειά για 14 χρόνια.

DA52CCCB9C390E8E15C8A3FA827057E3.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top