Η πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο: ΑΥΤΟ είναι το νέο ΠΑΛΑΤΙ του Ερντογάν

Μετακομίζει σήμερα σπάζοντας μια παράδοση 91 χρόνων

Η πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο: ΑΥΤΟ είναι το νέο ΠΑΛΑΤΙ του Ερντογάν

​Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της υπερπολυτελούς οικίας του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν! Έτσι, εκείνος σπάει μια παράδοση 91 χρόνων, η οποία ξεκίνησε από τον Κεμάλ Ατατούρκ και μετακομίζει την Τετάρτη από το μέγαρο Τσάνκαγια, σε ένα σύγχρονο παλάτι 40.000 τ.μ. με 1.000 δωμάτια, το αποκαλούμενο και «Λευκό Σεράι».

σδγτυθ.jpg
Το σπίτι που η χλιδή του ξεπερνάει κάθε φαντασία, έχει πολλά γραφεία, αίθουσες εκδηλώσεων και ειδικούς χώρους για να φιλοξενούνται οι επίσημοι καλεσμένοι του Ερντογάν. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το γραφείο του μοιάζει πολύ με το γραφείο του Πλανητάρχη, στον Λευκό Οίκο. Επίσης, φαίνεται πως είναι το δωμάτιο, το οποίο είναι το πιο «προστατευμένο» από όλα, καθώς έχει ειδικά τοιχώματα, ώστε ό,τι συζητιέται ή γίνεται εκεί, να μην βγαίνει παραέξω, με κανέναν τρόπο, ούτε καν με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

γφηικξ.jpg
Για να καταφέρει να χτιστεί το σπίτι- υπερπαραγωγή, με τους τεράστιους κήπους και τις μεγάλες λίμνες, χρειάστηκε να αποψιλωθεί η συγκεκριμένη έκταση, που βρίσκεται πάνω, ενώ το κόστος του ξεπέρασε τα... 250 εκατομμύρια ευρώ!!!

ρυτυθι.jpg
Πάντως, στην Τουρκία η απόφαση του Ερντογάν να μετακομίσει και να χτίσει μια τόσο ακριβή έπαυλη προκάλεσε σάλο! Οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγόρησαν πως αψηφά τις παραδόσεις της χώρας και πως προσπαθεί να μιμηθεί τον ηγέτη- είδωλο των Τούρκων, Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος ξεκίνησε τη συγκεκριμένη παράδοση, μετακομίζοντας στο Προεδρικό Μέγαρο, τη δεκαετία του ’20.τυιθτυι.jpg
Σημειώνεται ότι στο παραδοσιακό προεδρικό μέγαρο θα μείνει ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου μαζί με την οικογένειά του.
palati-erdogan-11.jpg

palati-erdogan-76.jpg

υθιθ.jpg
υθιιιιιιθυ.jpg

υθιουθ.jpg
φγηγ.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top