Επέστρεψε στη μητέρα του ο 8χρονος που είχε απαχθεί από τον τζιχαντιστή- πατέρα του!

Είχε κάνει δημοσίως έκκληση να έρθει πίσω ο γιός της

Επέστρεψε στη μητέρα του ο 8χρονος που είχε απαχθεί από τον τζιχαντιστή- πατέρα του!

Τον περασμένο Ιούνιο, ο 8χρονος Έριον Ζένα, απήχθη από τον τζιχαντιστή- πατέρα του προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού κράτους στη Συρία, παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας. Χθες το βράδυ όμως επέστρεψε αεροπορικώς στο Κόσοβο, ενώ στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε η μητέρα του, Πρανβέρα, και η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτε Γιαχάγκα.

kosovo-boy-freed.jpg
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Κοσόβου εντόπισαν και διασφάλισαν την επιστροφή με ασφάλεια στο Κόσοβο του Έριον Ζένα, που επέστρεψε στη μητέρα του. Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση για την οποία απαιτήθηκε λεπτομερής σχεδιασμός» έγραφε το δελτίο τύπου του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

930609263.jpg
«Τον Ιούνιο του 2014, οι υπηρεσίες πληροφοριών μας ενημερώθηκαν ότι ένας υπήκοος του Κ��σόβου, ο Άρμπεν Ζένα, έφυγε για τη Συρία παίρνοντας μαζί του το γιο του ηλικίας 8 ετών παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας» διευκρίνιζε το δελτίο τύπου.

Η μητέρα Πραβένα Ζένα είχε απευθύνει έκκληση δημοσίως συγκινώντας την κοινή γνώμη του Κοσόβου. Η ίδια δήλωσε με την επιστροφή του γιού της: «Είναι η ομορφότερη ημέρα για εμένα, ελπίζω ότι καμία μητέρα δεν θα αντιμετωπίσει ανάλογη εμπειρία».

kosovo-boy-freed (1).jpg
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη μητέρα, ο πατέρας του Έριον την είχε κοροϊδέψει κάνοντάς την να πιστέψει ότι πήγαινε το παιδί εκδρομή. Πατέρας και γιος μετέβησαν στην Αλβανία και από εκεί πήραν το αεροπλάνο για Τουρκία προκειμένου να ταξιδέψουν προς τη Συρία.

Την περίοδο που βρισκόταν στη Συρία, οι εικόνες του μικρού Έριον με το ένα δάκτυλο υπερυψωμένο, το σήμα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ή το παιχνίδι με άλλα παιδιά στις κατεστραμμένες από τις συγκρούσεις περιοχές με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, κυκλοφορούσαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

alalam_635490790942225438_25f_4x3.jpg
Ο πατέρας του 8χρονου δεν γνωρίζει ακόμα ότι ο γιός του επέστρεψε στη μητέρα του, καθώς ο ίδιος πολεμά στο Ιράκ με τους τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας του Κοσόβου, περίπου 150 Κοσοβάροι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών της Συρίας, εκ των οποίων 16 έχουν σκοτωθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top