Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ για τον Έμπολα!

Απειλεί να εγκατασταθεί για χρόνια στην περιοχή και να γίνει «ενδημικός»

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί από τον ιό Εμπολα μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου εάν δεν γίνει κάτι για την ενίσχυση των μέτρων ελέγχου της επιδημίας στη δυτική Αφρική, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

«Εάν υποτεθεί ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο επίπεδο των μέτρων ελέγχου της επιδημίας», στις αρχές του Νοεμβρίου θα υπάρχουν 9.939 κρούσματα στη Λιβερία, 5.925 στην Γουινέα και 5.063 στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών.

«Χωρίς τη δραστική βελτίωση των μέτρων», κατά τους επό��ενους μήνες δεν θα υπάρχουν εκατοντάδες νέα κρούσματα και θάνατοι κάθε εβδομάδα, αλλά χιλιάδες, προειδοποιούν οι ερευνητές, τονίζοντας ότι η θνησιμότητα των ασθενών ανέρχεται σε 70,8%.

Εάν δεν ληφθούν μέτρα, ο ιός Έμπολα απειλεί να εγκατασταθεί για χρόνια στην περιοχή και να γίνει «ενδημικός», σύμφωνα με την έρευνα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα, η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.800 ανθρώπων στη δυτική Αφρική από την αρχή του έτους. Η Λιβερία, η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε είναι οι πλέον πληγείσες χώρες.

«Βρισκόμαστε στην τρίτη φάση της επέκτασης της επιδημίας» η οποία χαρακτηρίζεται «εκρηκτική», δήλωσε ένας εκ των ερευνητών και διευθυντής στρατηγικής του ΠΟΥ, ο δρ. Κρίστοφερ Ντάι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top