Πούτιν: «Μεγάλο έγκλημα στην Ανατολική Ουκρανία»

Διορία ενός μήνα για την αποπληρωμή του Ουκρανικού χρέους

Πούτιν: «Μεγάλο έγκλημα στην Ανατολική Ουκρανία»

​Σήμερα (17-04-14) ξεκίνησε η τετραμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο συζήτησης την ουκρανική κρίση και την εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση υποστήριξε ότι η απόφαση της Ουκρανίας να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, αντί να προσπαθήσει να αρχίσει διάλογο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό, αποτελεί «μεγάλο έγκλημα».

«Μόνο μέσω του διαλόγου, και σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίας, και όχι χρησιμοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις, τα τανκς και την αεροπορία, είναι δυνατόν να υπάρξει τάξη στη χώρα, που οδηγείται από την ουκρανική ηγεσία "στον γκρεμό"» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα φθάσουν σε συμβιβασμό μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, αφού οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα. "Είμαι βέβαιος ότι θα έλθουμε σε αμοιβαία κατανόηση με την Ουκρανία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ο ένας χωρίς τον άλλον", ήταν τα ακριβή του λόγια.

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου σχετικά με το φυσικό αέριο:

«Η Ρωσία δεν έχει τη δυνατότητα να σταματήσει την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου και ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ουκρανία για τη διέλευση του φυσικού αερίου» δήλωσε ο κύριος Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος όμως έθεσε χρονική προθεσμία: «Η Μόσχα είναι διατεθειμένη να περιμένει ένα μήνα για την αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, θα κινηθούμε διαφορετικά και θα απαιτήσουμε τη προπληρωμή του φυσικού αερίου.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top