Απελπισία: Ξεκίνησαν να δίνονται οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των επιβατών του Boeing

Ένταση στη συνέντευξη τύπου των μαλαισιανών γραμμών

Απελπισία: Ξεκίνησαν να δίνονται οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των επιβατών του Boeing

​Καθώς οι μέρες περνούν και οι ελπίδες για τον εντοπισμό του Boeing 777 των Malaysia Airlines εξανεμίζονται, η κύρια ασφαλιστική του αεροσκάφους, η Allianz Malaysia, έχει ήδη αρχίσει να καταβάλει αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, το συνολικό ποσό της αποζημίωσης υπολογίζεται περίπου στα 100 εκατ. ευρώ, για το αεροσκάφος και τους επιβαίνοντες. Ωστόσο, ασαφές παραμένει το ακριβές ύψος των απαιτήσεων που αναλογεί σε κάθε ασφαλιστική της κοινοπραξίας που έχει ασφαλίσει το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Την ίδια ώρα, μία περιοχή περίπου ίση με το μέγεθος της Αυστραλίας πρέπει να ερευνήσουν οι 26 χώρες προκειμένου να εντοπίσουν -εφόσον ισχύουν οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει- το χαμένο Boeing.

Οι δυσκολίες είναι τεράστιες, για αυτό και η Κουάλα Λουμπούρ κάλεσε όλες τις χώρες να ελέγξουν και πάλι τα ραντάρ τους μήπως και ανακαλύψουν κάτι που τους είχε ξεφύγει.

Η Κίνα πάντως εκτός από τους 21 δορυφόρους που ψάχνουν, ρίχνουν στη μάχη και εννέα πολεμικά πλοία για να εξετάσουν ένδειξη από τα ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με την οποία, το μοιραίο αεροπλάνο άλλαξε πορεία μέσω οδηγιών που μπήκαν στο σύστημα από τον υπολογιστή και όχι από τους ίδιους τους πιλότους.

Σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς που επικαλούνται οι Times της Νέας Υόρκης, οι οδηγίες αυτές δόθηκαν από το σύστημα που β��ίσκεται μεταξύ του πιλότου και του συγκυβερνήτη.


Η Κίνα και το Καζακστάν είναι οι χώρες που έχουν αναλάβει τις έρευνες στον βόρειο αεροδιάδρομο, ενώ η Ινδονησία και η Αυστραλία ερευνούν τον νότιο αεροδιάδρομο.

Επεισόδια στη συνέντευξη τύπου των Μαλαισιανών αερογραμμών

Eντωμεταξύ ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου των Μαλαισιανών αερογραμμών όταν συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών σήκωσαν πλακάτ.

Όπως μετέδωσε το Sky News, δύο γυναίκες, συγγενείς των επιβατών, προσπάθησαν να πουν κάποια πράγματα διαμαρτυρόμενες για την έλλειψη πληροφοριών από τη μεριά της αεροπορικής εταιρείας. Τότε αστυνομικοί τις έπιασαν και τις οδήγησαν με τη βία έξω από την αίθουσα με τους δημοσιογράφους.

Δείτε τα χαρακτηριστικά πλάνα…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top