ΜΩΡΟ ΘΑΥΜΑ: Οι γονείς του είχαν αγοράσει φέρετρο για να το θάψουν αλλά εκείνο έγινε κιόλας δύο

Μόνο ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου του ήταν υγιές

ΜΩΡΟ ΘΑΥΜΑ: Οι γονείς του είχαν αγοράσει φέρετρο για να το θάψουν αλλά εκείνο έγινε κιόλας δύο

​Ο μικρός Νόα είναι ένα μωρό «θαύμα». Όταν η μαμά του βρισκόταν στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της έμαθε ότι το μωρό της παρουσίαζε μια σειρά προβλημάτων με την υγεία του, όπως σπάνιες χρωμοσωμικές ανωμαλίες και υδροκεφαλία. Η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς του ότι δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει.

moro1.jpg

Οι γονείς αρνήθηκαν να διακόψουν την κύηση και ο Νόα διέψευσε όλες τις Κασσάνδρες, εκπλήσσοντας τα τελευταία δύο χρόνια τους γιατρούς του.

«Θέλαμε να δώσουμε στον Νόα μια ευκαιρία. Προσπαθούμε να ζούμε τη ζωή μας όσο πιο φυσιολογικά γίνεται για εκείνον μέρα με τη μέρα. Του συμπεριφερόμαστε όπως σε κάθε άλλο παιδί. Είναι απίθανο ότι καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει παρά ο γεγονός ότι μόλις το 2% του εγκεφάλου του λειτουργεί. Ξέρει να χρησιμοποιεί το πιρούνι και το ποτήρι, γνωρίζει αρκετά ζώα και θα μας πει αν θέλει να του ανάψουμε ή να σβήσουμε το φως», λέει η μητέρα του.

moro2.jpg

Όταν η μητέρα του μικρούλη βρισκόταν στην 12η εβδομάδα της κύησης οι γιατροί ήταν πάρα πολύ απαισιόδοξοι. Εξαιτίας της κατάστασής του ο μικρούλης είχε μια τρύπα στην πλάτη του, που οι ίδιοι πίστευαν ότι δεν θα καταφέρουν να διορθώσουν.

moro3.jpg

Το ζευγάρι μπορεί να έκλεινε πεισματικά τα αυτιά του στις συμβουλές των γιατρών να τερματίσουν την κύηση, όμως γνώριζαν καλά ότι οι πιθανότητες να ζήσει το μωρό τους ήταν πολύ μικρές κι έτσι ξεκίνησαν να του οργανώνουν την κηδεία του.

moro4.jpg

Όμως στις 6 Μαρτίου 2012 πήρε την πρώτη του ανάσα και άρχισε να κλαίει. Ήταν παράλυτος από τη μέση και κάτω, αλλά ήταν ζωντανός. Οι γιατροί τότε άλλαξαν γνώμη και τον υπέβαλαν σε ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο που διήρκησε πέντε ώρες για να κλείσουν την τρύπα στην πλάτη του Νόα.

moro5.jpg

Σε καμία περίπτωση ο μικρούλης δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Η κατάστασή του είναι αρκετά σοβαρή, τον επιβλέπουν τακτικά οι γιατροί και δέχεται διάφορες θεραπείες.

moro6.jpg

Η οικογένεια ζει την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία γιατί δεν ξέρουν για πόσο ακόμα ο Νόα θα είναι δίπλα τους.

moro7.jpg

«Δεν ξέρουμε πόσο καιρό ακόμα θα είναι κοντά μας. Παίρνουμε την κάθε μέρα όπως έρχεται. Περνούμε αρκετό χρόνο μαζί και είναι το επίκεντρο της προσοχής», λέει η μητέρα του.

moro8.jpg

Ήδη ο μικρούλης γιόρτασε τα δεύτερα γενέθλιά του και κάθε μέρα κάνει πολύ ευτυχισμένους τους γονείς και τα αδέλφια του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top