ΤΡΑΓΙΚΟ: Πέθανε ο άνδρας του Marlboro από... πνευμονοπάθεια- Κάπνιζε από τα 14!!!

"Ήξερε ότι ήταν εθισμένος αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει" λέει η σύζυγός του

ΤΡΑΓΙΚΟ: Πέθανε ο άνδρας του Marlboro από... πνευμονοπάθεια- Κάπνιζε από τα 14!!!

Η κλασική «φιγούρα» των διαφημίσεων του Marlboro, ο διάσημος «καουμπόης» Έρικ Λόουσον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών στις 10 Ιανουαρίου όπως έκανε γνωστό η σύζυγός του, Σούζαν, αφήνοντας πίσω του 6 παιδιά, 18 εγγόνια και 11 δισέγγονα.


Η αιτία του θανάτου του; Πνευμονοπάθεια! Ο άνδρας που από το 1978 έως τι 1981 διαφήμιζε τη γνωστή καπνοβιομηχανία, , δεν μπόρεσε να αποφύγει τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου και κατέληξε από αναπνευστική ανεπάρκεια που οφειλόταν σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Μάλιστα, ο ίδιος κάπνιζε από τα 14 του χρόνια! Όπως λέει η σύζυγός του «ήξερε ότι ήταν εθισμένος στο κάπνισμα. Το ήξερε, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει».

Η ιδέα για τον καουμπόη στις διαφημίσεις χρησιμοποιήθηκε για να προσδώσει ένα πιο αντρικό «λουκ» στα τσιγάρα με φίλτρο.

Ο Λόουσον γνώριζε πόσο επιβαρύνει το κάπνισμα την υγεία και γι' αυτό κάποια στιγμή είχε εμφανιστεί και σε αντικαπνιστική διαφήμιση που διακωμωδούσε τον άνδρα του Marlboro, ενώ είχε μιλήσει για την βλαβερή συνήθεια και στο "Entertainment Tonight".

Η σύζυγός του Σούζαν, αναφέρει ότι ήταν περήφανος για αυτή την συνέντευξη, παρότι εκείνη την εποχή εξακολουθούσε να καπνίζει, μια συνήθεια που δεν εγκατέλειψε παρά μόνο όταν διαγνώστηκε με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Η καριέρα του στο Χόλιγουντ τερματίστηκε το 1997, μετά από τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Προτού αποσυρθεί είχε εμφανιστεί μεταξύ άλλων στους «Άγγελους του Τσάρλι», στη «Δυναστεία» και το «Baywatch».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top