Ο Φρανσουά Ολάντ λέει «ναι» στη συμμετοχή του Ιράν στη «Γενεύη 2»

Μήνυμα από την «G8 »

Ο Φρανσουά Ολάντ λέει «ναι» στη συμμετοχή του Ιράν στη «Γενεύη 2»
Ο Γάλλος πρόεδρος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για τη συμμετοχή του Ιράν στη διεθνή διάσκεψη για τη Συρία, επαναλαμβάνοντας ωστ��σο τη θέση του πως δεν υπάρχει μέλλον πλέον για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι σημαντικότεροι ηγέτες της παγκόσμιας τάξης εξέπεμψαν μήνυμα για τη διεξαγωγή των συνομιλιών της ‘Γενεύης 2' το ταχύτερο δυνατόν για την επίλυση της αιματηρής εμφύλιας αντιπαράθεσης στη Συρία, αλλά απέφυγαν την παραμικρή αναφορά στο μέλλον του Άσαντ κατά την καταληκτική ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) στη Βόρειο Ιρλανδία.

«Για την παρουσία του Ιράν, ας περιμένουμε να μιλήσει ο νέος του πρόεδρος και τότε θα δούμε εάν μπορεί να είναι εποικοδομητικός. Άποψή μου είναι πως εάν αυτός όντως είναι εποικοδομητικός, τότε ναι, είναι καλοδεχούμενος», δήλωσε ο Ολάντ, καθώς το Παρίσι μέχρι του παρόντος είχε εκδηλώσει την αντίθεσή του σε μία συμμετοχή του Ιράν στην προτεινόμενη συνδιάσκεψη.

«Δεν θα υπάρξει μέλλον για τη Συρία με τον Άσαντ. Οι Ρώσοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να το πουν, ή να το γράφουν, όμως όποτε μιλούμε για μετάβαση είναι δύσκολο να δούμε πως ο Άσαντ μπορεί να είναι υπεύθυνος γι' αυτό», πρόσθεσε ο Ολάντ, αναφερόμενος στην αντίσταση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να ενδώσει στις πιέσεις των άλλων ηγετών για να πεισθεί ο Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top