Κεραμέως: Πότε αναμένεται άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών

Τι θα γίνει με τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών

Tα λύκεια όλης της χώρας ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους μαθητές από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου και ήδη έχουν διατεθεί από τα φαρμακεία περίπου 300.000 self-tests, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Τόνισε ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι το μέτρο με τα δύο υποχρεωτικά sel-tests την εβδομάδα επεκτείνεται και στο βοηθητικό προσωπικό, το προσωπικό καθαριότητας, αλλά και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων. 

Σχολεία: Υποχρεωτικά self test και σε καθαρίστριες – εργαζόμενους κυλικείων

«Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο», πρόσθεσε. 

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη Κεραμέως σε γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας 1/2/21- φωτογραφία Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη Κεραμέως σε γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας 1/2/21- φωτογραφία Eurokinissi

Πότε αναμένεται άνοιγμα γυμνασίων και δημοτικών

Σειρά μετά τα Λύκεια, έχει το άνοιγμα των γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Ωστόσο, όπως σημείωσε το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με τους ειδικούς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μετά το Πάσχα,  ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν.

Σχολεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές των Λυκείων για τα self tests

«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο», επεσήμανε.

Για τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι έχει τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την εισήγησή της, η οποία ενδέχεται να είναι πριν το Πάσχα.

Voucher 200 ευρώ: Τι να κάνετε αν έχετε πρόβλημα στην υποβολή αίτησης   

Σε ό,τι αφορά στα voucher των 200 ευρώ, για τα οποία οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 200.000 αιτήσεις νέων για να πάρουν τεχνολογικό εξοπλισμό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top