Αποκαλύψεις Κούγια για την υπόθεση της Energa

Χάος και ανομία στις φυλακές- Κρατούμενοι μαστίγωσαν συγκρατούμενούς τους

Εύφορο έδαφος για να δρα ανενόχλητα, βρίσκει η αποκαλούμενη μαφία των φυλακών, αφού στα σωφρονιστικά καταστήματα κυριαρχούν η ανομία και η βία.  Το συμβόλαια θανάτου είναι εύκολο να «κλειστούν», λένε οι σωφρονιστικοί, ενώ καταγγέλουν ότι κρατούμενοι απαγάγουν κρατουμένους και ζητούν λύτρα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αποκαλύψεις που ανακοίνωσε ότι θα κάνει ο Αλέξης Κούγιας. Θα μιλήσει -όπως είπε- για δικηγόρους, πολιτικούς, πρώην υπουργούς και γραμματείς υπουργικών συμβουλίων σχετικά με την υπόθεση ENERGA.  

Aποκαλύψεις Κούγια για το σκάνδαλο της Energa

Ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει ότι θα απευθυνθεί στην πολιτική και φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης για να αποκαλύψει τι έχει συμβεί στην υπόθεση ENERGA και πώς ο εντολέας του από θύμα δολοφονικής επίθεσης βρέθηκε προφυλακισμένος για τη μαφία του Κορυδαλλού. Καταγγέλει ότι με πρωτοφανή τρόπο έχει απλωθεί ένα τεράστιο δίχτυ ασφαλείας και σωτηρίας του επιχειρηματία που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο επισημαίνοντας:

«Η υπόθεση δυστυχώς έχει κατά την κρίση μου τεράστιες πολιτικές, δικαστικές και νομικές προεκτάσεις και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι. Ενόψει της επικινδυνότητας των πρωταγωνιστών της καθιστώ την Ελληνική Αστυνομία, τον επιχειρηματία της ENERGA και το περιβάλλον του ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την προσωπική μου ασφάλεια»

Την έκρηξη του ποινικολόγου προκάλεσε η άρνηση του δικαστηρίου να αναβληθεί η εκδίκαση της αιματηρής απόπειρας δολοφονίας του προφυλακισμένου δικηγόρου, για την οποία ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ως ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή.

Χάος και ανομία στις φυλακές 

Μαχαιρώματα, πάρτι, χρήματα… νταλαβέρια θανάτου… ακόμα και απαγωγές κρατουμένων! Το χάος και η ανομία θεριεύουν στις ελληνικές φυλακές.

«Στις ελληνικές φυλακές επικρατεί βία χάος και μια ανοργάνωτη και ανεξέλεγκτη κατάσταση» λέει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενοι μαστίγωσαν συγκρατούμενούς τους

Ένα ακόμα άγριο περιστατικό σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Ομάδα κρατουμένων με αυτοσχέδια μαστίγια τα οποία έφτιαξαν από καλώδια μαστίγωσαν νεαρούς συγκρατούμενους τους. Οι δύο νεαροί μεταφέρθηκαν σε εξωτερικό νοσοκομείο  και στη συνέχεια επέστρεψαν στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου και νοσηλεύονται. Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν Αλβανό.

Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους

Κάποιοι κρατούμενοι αλωνίζουν στις φυλακές λες και βρίσκονται στο σπίτι τους. Κάνουν ότι θέλουν και όταν το θέλουν. Εδώ και πολύ καιρό σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους,  δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες. Στον Κορυδαλλό οι κρατούμενοι δεν μπαίνουν  στα κελιά τους. Γιατί; Γιατί μπορούν. 

«Η φυλακή του Κορυδαλλού δεν κλείνει τα μεσημέρια ως οφείλει από το ωρολόγιο πρόγραμμα της φυλακής Οι κρατούμενοι δεν δέχονται να καταμετρηθούν και να κλειστούν το μεσημέρι όπως προβλέπεται από τον σωφρονιστικό κώδικα   Αυτό τελεί εις γνώσιν του υπουργείου δικαιοσύνης εδώ και πάρα πολύ μεγάλο διάστημα»

Κρατούμενοι απαγάγουν κρατούμενους

«Ακόμα και απαγωγές έχουν συμβεί μέσα στη φυλακή. Δηλαδή να απαγάγουν έναν κρατούμενο από το κελί του να τον κρατάνε στο δικό τους κελί όλο το βράδυ μέχρι να τους δώσουν λύτρα οι συγγενείς του απέξω» εξηγεί ο γραμματέας της Ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Αυτό το χάος εκμεταλλευόταν και η αποκαλούμενη αλβανική μαφία των φυλακών που εκτελούσε κατά παραγγελία συμβόλαια θανάτου. Τα νέα στοιχεία  θέλουν επιχειρηματία να  έχει προσλάβει πιστόλι από την Αρμενία για να δολοφονήσει προφυλακισμένο δικηγόρο, αφού την πρώτη φορά την είχε γλιτώσει.  

Νέο συμβόλαιο θανάτου – Τι φοβόταν ο προφυλακισμένος δικηγόρος

«Δέχθηκε να τον  συναντήσει τον  στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού προκειμένου να συμφωνήσουνε  «εκεχειρία» στον μεταξύ τους  πόλεμο όταν έμαθε  ότι  ανέθεσε  το νέο συμβόλαιο δολοφονίας του σε Αρμένιο ισοβίτη»

«Αδυνατώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατόν το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Ζαφειρόπουλο, ο άνθρωπος που η εγκληματική οργάνωση της «μαφίας του Κορυδαλλού» προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις φυλακές» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πειθαρχικής έρευνας για δικηγόρους που εμπλέκονται στην αποκαλούμενη μαφία των φυλακών.

«Η ανακοίνωση του ΔΣΑ ήταν δικαιολογημένη και επιβεβλημένη. Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους πολίτες και για τους δικηγόρους αποτελεί λυδία λίθο του νομικού μας πολιτισμού» είπε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top