Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο τελευταίος διάλογος με τους εκτελεστές

Προκλητικοί οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όπως ανέφερε σήμερα στην κατάθεση της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου. Η απάντηση του ενός εκ των δύο δραστών ήταν: «Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Η σύζυγος του δικηγόρου ξεκαθάρισε στην κατάθεση της πως στο παρελθόν ο σύζυγός της δεν είχε δεχθεί απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του. Για το λόγο αυτό δεν είχε φύλαξη ούτε κάμερες ή συναγερμό στο δικηγορικό του γραφείο. Το βράδυ ωστόσο πριν τη δολοφονία του ανέφερε πως είχε παρατηρήσει  ύποπτη κινητικότητα έξω από το  σπίτι τους και ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν οι συγγενείς του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ήταν πως η δολοφονία του συνδέεται με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που έχει στη δικαιοσύνη ο Αριστείδης Φλώρος.

Όπως κατέθεσαν οι συγγενείς του ποινικολόγου, ο δικηγόρος είχε εκπροσωπήσει τον Αρ. Φλώρο τόσο στην υπόθεση της Energa – Hellas Power όσο και στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου. Μάλιστα, τόνισαν πως ο Ζαφειρόπουλος είχε παρασταθεί ως δικηγόρος και για λογαριασμό του πατέρα του, Αχιλλέα Φλώρου, στη δίκη για την υπόθεση της Energa.

Σήμερα παρών στη δίκη ήταν και ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος ως μάρτυρας. 

Αυτοί είναι οι Αλβανοί δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Έτσι έγινε η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Εξιχνιάστηκε πλήρως

Νέες αποκαλύψεις για την εκτέλεση Ζαφειρόπουλου - Όλη η αλήθεια για τη σύνδεση με την Energa

Προκλητικοί οι κατηγορούμενοι – Έβριζαν την οικογένεια του δικηγόρου 

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο 34χρονος κατηγορούμενος ως εκτελεστής στη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Αλβανό συγκρατούμενό του Αρμπέν Μπάκο, που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του στη ΓΑΔΑ. 

Εκτέλεση Μπάκο: Συμβόλαιο θανάτου με φόντο τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ο 34χρονος ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή λόγω και της κακής ψυχολογικής κατάστασής του. Το αίτημά του απορρίφθηκε, ωστόσο, αυτός όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, βρίζοντας τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη διεκόπη για τις 15 Φεβρουαρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top