Πανελλαδικές 2016: Κείμενο του Παπανούτσου για τη φιλία έπεσε στην Έκθεση

Το star.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Σπουδή θα σας δώσουν τις λύσεις

​Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Το μάθημα είναι γενικής παιδείας και σε αυτό εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Σε κείμενο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το θέμα ήταν: «Τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και ο ρόλος των ΜΜΕ, δηλαδή των κοινωνικών δικτύων και η διαμόρφωση της γνήσιας φιλίας».

Όπως ανέφεραν οι φιλόλογοι από τα φροντιστήρια Σπουδή στο star.gr, το θέμα ήταν βατό και εύκολο. (ΔΕΙΤΕ εδώ τι μας είπαν)

Ποιος ήταν ο Ευάγγελος Παπανούτσος

Ο Ευάγγελος Παπανούτσος ήταν παιδαγωγός-φιλόσοφος-δοκιμιογράφος ακαδημαϊκός.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 27 Ιουλίου του 1900 και πέθανε στην Αθήνα στις 2 Μαΐου του 1982. Σπούδασε στα πανεπιστήμια Αθηνών, Βερολίνου, Τυβίγγης και Παρισίων. Διετέλεσε διδάκτωρ της Φιλοσοφίας, του γερμανικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγ��ς.

Υπηρέτησε την εκπαίδευση από το 1920, και ως εκπαιδευτικός πέρασε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, έως ότου (μετά την απελευθέρωση της χώρας) διορίστηκε γενικός διευθυντής και αργότερα (1950 και 1963) γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας. Δίδαξε επί 20 χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και παιδαγωγικά στον μορφωτικό σύλλογο Αθήναιον.

Το star.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Σπουδή» θα σας δώσουν τις απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ΑΓΩΝΙΑ στο ΦΟΥΛ! Ξεκίνησαν οι ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ-ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ- Μυστικά και συμβουλές για να σκίσετε-ΒΙΝΤΕΟ

Πανελλαδικές εξετάσεις 2016- ΔΕΙΤΕ όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε να γράψετε

Μετράμε αντίστροφα για τις Πανελλαδικές-ΟΛΑ όσα πρέπει να ξέρετε και το πρόγραμμα εξετάσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top