Με «λουκέτο» απειλούνται τα μισά νηπιαγωγεία της χώρας

Τι προβλέπει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης

​«Λουκέτο» στα μισά νηπιαγωγεία της ��ώρας κινδυνεύει να μπει μετά από ρύθμιση που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας.

Το συνδικαλιστικό όργανο των νηπιαγωγών καταγγέλλει πως το νέο σχέδιο της κυβέρνησης θα φέρει μπαράζ συγχωνεύσεων στα νηπιαγωγεία όλης της επικράτειας.

Σύμφωνα με την ρύθμιση του υπουργείου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τη νέα χρονιά για κάθε σχολική μονάδα που βρίσκεται σε αστικό κέντρο θα απαιτούνται διπλάσια νήπια για να λειτουργήσει. Δηλαδή, μέχρι σήμερα ο ελάχιστος αριθμός ήταν 7 παιδιά σε μια τάξη ενώ η νέα ρύθμιση προβλέπει 14.

«Το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο στην επαρχία και στα νησιά, όπου οι πληθυσμοί είναι μικρότεροι. Μιλάμε για παιδιά που είναι 4 και 5 ετών, τα οποία δεν μπορούν να διανύουν χιλιόμετρα και να τα μετακινούν οι γονείς με ιδιωτικά μέσα» εξηγεί ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Σταύρος Πετράκης.

Σε περιοχές, όπως ακριτικά νησιά, ορεινά χωριά και αραιοκατοικημένους οικισμούς ο ελάχιστος αριθμός νηπίων για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο θα είναι 5.

Νηπιαγωγοί και γονείς που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα ακριτικά νησιά, αγωνιούν, καθώς δεν ξέρουν αν θα λειτουργήσει νηπιαγωγείο την επόμενη σχολική χρονιά.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η νέα ρύθμιση συμβάλλει στην ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση δαπανών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top