Χίος: Ξεκίνησαν έργα για να μην το "ΣΚΑΣΟΥΝ" από το hot spot οι πρόσφυγες-ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

​Σε πρόσθετα έργα, με στόχο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και φρούρησης του hot spot της ΒΙΑΛ, προχωρά από το πρωί της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2016, ο δήμος Χίου, με την συνεργασία της 96 ΑΔΤΕ.

Χωματουργικά μηχανήματα ανοίγουν δρόμο περιμετρικά του hot spot σε πλάτος όσο είναι διαθέσιμο από την ιδιοκτησία του δήμου Χίου, ενώ στα σημεία που το ακίνητο της ΒΙΑΛ έρχεται σε επαφή με άλλες ιδιοκτησίες θα γίνει μόνον αποψίλωση.

Ουσιαστικά ο δρόμος αυτός θα χρησιμοποιείται για την πεζή και με οχήματα επιτήρηση των εγκαταστάσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίζεται η έξοδος και η αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών, που κρατούνται στο hot spot.

Σε επόμενη φάση δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και δεύτερη περίφραξη ακριβώς στην άκρη του δρόμου.

Εκτός από την διάνοιξη του δρόμου, φαίνεται ότι θα προχωρήσουν και άλλα έργα στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα θα στρωθεί όλος ο χώρος με υλικό 3Α για να μην υπάρχουν πέτρες (σκύρα) στη επιφάνεια και χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση βίαιων επεισοδίων, όπως συνέβη πρόσφατα.

Παράλληλα, εκ μέρους του δήμου Χίου θα καταβληθεί προσπάθεια για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του χώρου, κυρίως στον τομέα της ύδρευσης, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί μέσα στην ΒΙΑΛ ένα μίνι μάρκετ, από το οποίο θα μπορούν οι πρόσφυγες και μετανάστες να αγοράζουν τσιγάρα, καθώς και άλλα είδη, για την προμήθεια των οποίων μέχρι τώρα πηγαίνουν στο Χαλκειός, ανοίγοντας τρύπες στα συρματοπλέγματα.

vial-oxir_0002.jpg

vial-oxir_0004.jpg

vial-oxir_0010.jpg

vial-oxir_0013.jpg

vial-oxir_0016.jpg

Πηγή: ​astraparis

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΝΤΑΣΗ στη Χίο: Στα δύο το νησί για τους πρόσφυγες

Μεγάλο φιάσκο στη Χίο: «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ» 100 μετανάστες που θα πήγαιναν στην Τουρκία!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top