Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκκληση από την Πρόεδρο να δοθούν άδειες στους δικηγόρους!

Αμίλητη η Μάγδα Φύσσα-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκκληση από την Πρόεδρο να δοθούν άδειες στους δικηγόρους!

​Νέα έκκληση σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής έκανε η πρόεδρος του δικαστηρίου να επιτραπεί στους δικηγόρους της υπόθεσης να παραστούν για να προχωρήσει η διαδικασία.

Μάλιστα η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη επικαλέστηκε και τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποφυλάκιση Ρουπακιά. ζήτησε από τον ΔΣΑ να χορηγήσει κατ' εξαίρεση τις επίμαχες άδειες.

Παρούσα και στη σημερινή συνεδρίαση, που διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά της ώρας και διέκοψε για την Πέμπτη, και η Μάγδα Φύσσα.

magda-fussa.jpg
Λίγα μέτρα μπροστά της στο εδώλιο ήταν ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος αποφυλακίζεται στις 18 Μαρτίου. Στη δίκη παρουσιάστηκαν ακόμα πέντε κατηγορούμενοι από το σύνολο των συνολικά 68 εμπλεκομένων.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή (συνήγοροι θυμάτων) ενημέρωσε σήμερα το Δικαστήριο ότι μετά την άρνηση της πρωτοβάθμιας επιτροπής του ΔΣΑ να τους χορηγήσει άδεια προσέφυγε στην δευτεροβάθμια επιτροπή αδειών η οποία τους διαβεβαίωσε ότι λόγω της μείζονος σημασίας της υπόθεσης θα αποφανθεί σχετικά αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης που είχαν επίσης υποβάλλει αίτηση για να τους χορηγηθεί άδεια να παραστούν στη δίκη, αλλά ο σύλλογος δεν τη χορήγησε, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την απόπειρα να χρεωθεί η αποφυλάκιση Ρουπακιά στους απεργούς δικηγόρους.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, βγαίνοντας από το δικαστήριο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και παρέπεμψε στο δικηγόρο της οικογένειας Αν. Τζέλη ο οποίος αφού υπογράμμισε πως η αποχή των δικηγόρων «είναι απολύτως δικαιολογημένη λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» τόνισε πως «θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κο��νωνίας».

Ο κ. Τζέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχτηκε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά «δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως εν μέρει οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γ. Ρουπακιά τον καλύπτουν «αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top