Με μεικτό σύστημα θα εξεταστούν φέτος όσοι έχουν ξαναδώσει Πανελλήνιες

Θα μπορούν να δώσουν έξι ή τέσσερα μαθήματα

Με μεικτό σύστημα θα εξεταστούν φέτος όσοι έχουν ξαναδώσει Πανελλήνιες

​Μεταξύ του παλαιού και του νέου εξεταστικού συστήματος, δηλαδή ανάμεσα σε έξι ή τέσσερα μαθήματα, θα μπορούν να εξεταστούν από το καλοκαίρι οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών των σχολείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι που έδωσαν το περασμένο καλοκαίρι πανελλαδικές εξετάσεις ή και παλαιότερα έτη και επιθυμούν να εξεταστούν ξανά το καλοκαίρι του 2016, θα έχουν την επιλογή να εξεταστούν είτε με το παλιό εξεταστικό σύστημα που ίσχυε μέχρι φέτος, είτε με το νέο σύστημα που θα ισχύσει από τη φετινή σχολική περίοδο.
Έτσι, η σχετική τροπολογία (άρθρο 40) που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα «λύνει» την απορία πολλών ενδιαφερόντων που θα εξεταστούν το καλοκαίρι.
Συνεπώς, για αυτούς τους εξεταζόμενους θα υπάρχουν δύο είδη μηχανογραφικών δελτίων (ή ένα διπλό), καθώς όσοι επιλέξουν το παλιό σύστημα θα συμπληρώσουν το παλιό μηχανογραφικό, ενώ όσοι επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα θα συμπληρώσουν το καινούργιο μηχανογραφικό, με τις αλλαγές που έχουν γίνει στα επιστημονικά πεδία και την κατανομή των σχολών σε αυτά.
Το ποσοστό αυτό ορίζεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα διαγωνισθούν με το σύστημα που ίσχυσε πέρυσι, ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το σύνολο των υποψηφίων του σχολικού έτους 2015-16.
Για το 10%
Στην κατηγορία του 10% που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις κάνοντας απλά χρήση της παλαιάς βαθμολογίας τους χωρίς να ξαναδώσουν εξετάσεις θα συμμετάσχουν το καλοκαίρι οι απόφοιτοι των δύο προηγούμενων ετών, δηλαδή του 2014 και του 2015. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% των εισακτέων κατανέμονται στους υποψηφίους του 2014 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του 2015 σε ποσοσ��ό 60%.
Το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε και τροπολογία (άρθρο 41) που ρυθμίζει θέματα καθ' υπέρβασης εγγραφής αποφοίτων λυκείων που έχουν βραβευθεί σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top