ΠΡΟΤΑΣΗ-ΣΟΚ από ΟΑΣΑ: Να συλλαμβάνονται όσοι δεν έχουν εισιτήριο

Υπουργός: Να τους εκτελούμε κιόλας

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΣΟΚ από ΟΑΣΑ: Να συλλαμβάνονται όσοι δεν έχουν εισιτήριο

​Απίστευτη είναι η πρόταση που έκανε σήμερα στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών να συλλαμβάνονται όσοι επιβάτες δεν έχουν εισιτήριο και να μετατραπεί η λαθρεπιβίβαση από πταίσμα σε πλημμέλημα.

Μετά τις αυξήσεις 10% στις τιμές των εισιτηρίων ο επικεφαλής του ΟΑΣΑ ζητά τώρα να περνούν ουσιαστικά από αυτόφωρο όσοι "συλλαμβάνονται" χωρίς εισιτήριο.

Η... πρόταση του κ. Δημητριάδη έρχεται μόλις μια ημέρα μετά το περιστατικό όπου οδηγός ΚΤΕΛ στην Κόρινθο κατέβασε 10χρονο μαθητή επειδή δεν είχε ένα ευρώ. Μέχρι τώρα ο επιβάτης που δεν είχε εισιτήριο πλήρωνε 60 φορές την αξία του ως ποινή. Τώρα η ηγεσία του Οργανισμού ζητά να γίνει από πταίσμα πλημμέλημα με την αστυνομία να συλλαμβάνει τον λαθρεπιβάτη και να τον οδηγεί όπως προβλέπει ο νόμος στο αυτόφωρο και το δικαστήριο να αποφασίζει ακόμα και για φυλάκιση.

Να θυμίσουμε πάντως ότι 19χρονος πριν δυο χρόνια πήδηξε από τρόλεϊ στο Περιστέρι γιατί δεν είχε εισιτήριο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η απάντηση του αρμόδιου υπουργού

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπρίτζης διαφώνησε ανοιχτά το πρωί στην Βουλή με τον επικεφαλής του ΟΑΣΑ και είπε πως «δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιου είδους προτάσεις… να τους εκτελούμε κιόλας… Και τα λένε αυτά άνθρωποι οι οποίοι έχουν ευθύνη για το χάλι του Οργανισμού … για τους λαθροκυνηγούς … Και για αυτό φταίνε αυτοί που τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις και εμείς που δεν τους έχουμε απαλλάξει…».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top