Πέντε χρόνια από την τραγωδία της Marfin- Τρεις άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους

Πνίγηκαν από ασφυξία

Πέντε χρόνια από την τραγωδία της Marfin- Τρεις άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους

​Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την τραγωδία στην τράπεζα Μarfin στις 5 Μαΐου 2010, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και μια έγκυος.

Πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα, πληγή στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Ο εμπρησμός της Marfin σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ογκώδους απεργιακής κινητοποίησης εναντίον του πρώτου μνημονίου.

Σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα, στην περιοχή κινείτο μια ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία «έσπασε» σε εκείνο το σημείο σε δύο κομμάτια. Μία ομάδα με τέσσερις δράστες οι οποίοι και επιτέθηκαν στο βιβλιοπωλ��ίο «Ιανός» και μία ακόμα αποτελούμενη από τρεις -και υπό τον προστατευτικό κλοιό άλλων- η οποία κινήθηκε κατά του απέναντι καταστήματος της Marfin. Στην ομάδα αυτή, όπως σημειώνεται, συμμετείχε και μια ξανθιά γυναίκα.

Από τη ρίψη μολότοφ στo εσωτερικό του υποκαταστήματος εκδηλώθηκε πυρκαγιά, με 24 συνολικά υπαλλήλους της τράπεζας να εγκλωβίζονται μέσα σε αυτό και τρεις από αυτούς -η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης- να χάσουν τη ζωή τους από ασφυξία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top