Οι τηλεκάρτες έδειξαν στενή συνεργασία Ξηρού με τον απότακτο αστυνομικό και έναν ποινικό

Δείτε τι λέει στο Star ένας κρατούμενος για της βόλτες του τρομοκράτη στην Α’ Πτέρυγα

​Οι τηλεκάρτες που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου, άνοιξαν το δρόμο στους αστυνομικούς για τα άτομα που επικοινωνούσε από καρτοτηλέφωνα ο Χριστόδουλος Ξηρός. Από την ανάλυσή τους που έγινε σε εταιρεία στο ��ξωτερικό η οποία ειδικεύεται στην αναγνώριση και ανίχνευση αυτών των καρτών διαπιστώθηκε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε επικοινωνήσει από καρτοτηλέφωνο με τον 54χρονο απότακτο αστυνομικό στο κινητό του τηλέφωνο, με ποινικό πιθανότατα στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και με τρεις ακόμη ποινικούς.

Οι αναλύσεις αυτές δείχνουν την σύνδεση του Χριστόδουλου Ξηρού με τον 54χρονο πρώην ΕΚΑΜίτη, αλλά και με ποινικούς μέσα και έξω από τις φυλακές.

Ο 37χρονος Αλβανός που νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου και εμφανιζόταν ως Θεοχάρης Χρυσάκης στον ανακριτή φέρεται ότι θα δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, αλλά θα αρνηθεί κάθε σχέση με τρομοκρατία και ποινικό έγκλημα.

Γνώρισε τον Χριστόδουλο Ξηρό στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν κανείς δεν τους έδινε σημασία και άρχισαν να κάνουν παρέα. Επειδή δεν γνώριζε καλά ελληνικά ο καταδικασμένος εκτελεστής της 17Νοέμβρη ήταν αυτός, ο οποίος τον βοήθησε να φτιάξει τις αιτήσεις που χρειάζονταν για να μπει στο ΚΕΘΕΑ γιατί ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Μετά την απόδρασή του ο Χριστόδουλος Ξηρός του τηλεφώνησε και του ζήτησε να του νοικιάσει ένα σπίτι για να μείνει.

Από την άλλη πλευρά ο 54χρονος πρώην ΕΚΑΜίτης φέρεται ότι θα αρνηθεί ότι γνωρίζει τον Χριστόδουλο Ξηρό. Ήταν στην ΣΤ΄ πτέρυγα όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν στην Α΄. Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε το Δεκέμβριο του 2013 λίγες ημέρες πριν από την απόδραση του. Δεν είχαν καμία επαφή και δεν γνωρίστηκαν ποτέ.

Τα «πήγαι��ε- έλα» του Ξηρού στην Α’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Το διάστημα της κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Χριστόδουλος Ξηρός έκανε συχνές επισκέψεις στην Πρώτη Πτέρυγα. Ένας κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού μίλησε στο Star για τις βόλτες του Μανώλη της 17Ν στην Πρώτη Πτέρυγα.

«Κατ΄ αρχήν το λάθος είναι ότι ανθρώπους με τέτοιες ποινές και τέτοιες κατηγορίες τους κρατούν σε ένα δικαστικό κατάστημα και δεν τους μεταφέρουν σε κλειστές φυλακές. Σίγουρα θα μπορούσε να επικοινωνήσει με όποιον θέλει και σε όποια ακτίνα θέλει, όχι μόνο στην Α΄ πτέρυγα, αν ήθελε να πηγαίνει στη Δ΄ θα πήγαινε. Ζητούσε να πάει μια βόλτα εκεί. Και τον άφηναν. Μπορεί κάποια βάρδια να του έλεγαν μην πας. Κάποια άλλη θα του έλεγαν πήγαινε, αλλά μην αργήσεις».

Ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού μίλησε Star και για την συμπεριφορά του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Ο Ξηρός είχε μια τέτοια πεπατημένη, που ούτως ή άλλως είχε εξαγοράσει κατά κάποιο τρόπο την πίστη των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Δεν δημιουργούσε προβλήματα, δεν έκανε τίποτα, ήταν ευγενικός. Δεν είχαν κανένα λόγο να μην του επιτρέψουν να πάει εκεί. Ήταν ένας επώνυμος κρατούμενος, δεν είναι ένας ανώνυμος κρατούμενος, όπως κάποιος για μια ποινική υπόθεση. Αυτός ήταν ένας επιφανής κρατούμενος».

Τα επισκεπτήρια του απότακτου σε βαρυποινίτη

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής ο απότακτος αστυνομικός δεν αποκλείεται εκτός από την προμήθεια και απόκρυψη των εκρηκτικών να είχε σχέση και με την κατασκευή των εκρηκτικών λόγω της ιδιότητας του. Επίσης υποστηρίζουν ότι επισκεπτόταν πολύ συχνά στις φυλακές βαρυποινίτη κρατούμενο από τον οποίο έπαιρνε εντολές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top