Συνέντευξη τύπου θα δώσουν αύριο οι γονείς των απεργών πείνας Ν. Ρωμανού και Γ. Μιχαηλίδη

Τι αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους;

Συνέντευξη τύπου θα δώσουν αύριο οι γονείς των απεργών πείνας Ν. Ρωμανού και Γ. Μιχαηλίδη

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν αύριο Τρίτη, στο θέατρο «Εμπρός», οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη και παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Σε κοινή ανακοίνωση τους οι γονείς των δύο απεργών πείνας αναφέρουν:

«Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιων αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νο��ικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο».

Σήμερα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και την Ελληνοφρένεια, ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, δήλωσε πως ανησυχεί για την υγεία του παιδιού του. «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει μία επιβάρυνση της κατάστασης, κάποια ανακοπή. Υπάρχει άγχος και ανησυχία. Αλλά υπάρχει και η πίστη και η αγωνιστικότητά του. Αυτό που κάνει οπωσδήποτε μου δημιουργεί συναισθήματα αγάπης και υπερηφάνειας», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του, αναφέροντας ότι βλέπει τον γιό του μία φορά την εβδομάδα για 15 λεπτά.

Ο Νίκος Ρωμανός κάνει απεργία πείνας επί 22 μέρες, διεκδικώντας την χορήγηση της εκπαιδευτικής του άδειας, για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ, όπου εισήχθη δίνοντας πανελλαδικές εξετάσεις, μέσα από το σωφρονιστικό ίδρυμα όπου κρατείται. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νίπτει τας χείρας του για το αίτημα του Ρωμανού ο Αθανασίου

Λοβέρδος: ''Ο Ρωμανός πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές του''

Διακομίσθηκε στο Τζάνειο ο Νίκος Ρωμανός

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top