Ο Έλληνας που θα αποκρυπτογραφήσει κομήτη! – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Θανάσης Οικονόμου μιλά για την προσεδάφιση του που θα γίνει αύριο!

Ο Έλληνας που θα αποκρυπτογραφήσει κομήτη! – ΒΙΝΤΕΟ

Ο καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και ερευνητής στη NASA, κ. Θανάσης Οικονόμου δημιούργησε μία συσκευή, η οποία μπορεί να αναλύσει το έδαφος ενός κομήτη.

Η συσκευή αυτή ταξιδεύει με δορυφόρο εδώ και 10 χρόνια και αύριο αναμένεται να προσεδαφιστεί η διαστημική συσκευή στην επιφάνεια του κομήτη.

Ο κ. Οικονόμου είπε πως η συσκευή δεν είναι κατασκευασμένη πριν από μία δεκαετία, αλλά πριν από δύο δεκαετίες, αφού για να αποσταλεί μια τέτοια συσκευή στο διάστημα, χρειάζεται προετοιμασία τουλάχιστον δέκα χρόνων!

Ο κομήτης είναι 450 εκατ. χλμ. μακριά, με τον ίδιο να επισημαίνει: «Δεν τον προσέχαμε όλο τον καιρό, γιατί τον παρατήσαμε για πολλά χρόνια. Ήταν τόσο μακριά και το φως του ήλιου ήταν αδύναμο για να παράγει τα φωτοβολταϊκά. Έτσι τον υπνώτισαν, έκλεισαν όλα τα συστήματα και ήταν νεκρωμένος για δυόμιση χρόνια. Τώρα ήρθε η ώρα του και ξύπνησε και ήρθαμε πάλι σε επαφή. Η προσεδάφιση δεν είναι τόσο εύκολη, είναι πολύ περίεργη και επικίνδυνη γιατί η επιφάνεια του κομήτη διαρκώς αλλάζει και γιατί υπάρχουν μεγάλες τρύπες και πετρώματα».

Δείτε τι είπε ο κ. Οικονόμου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top