Σε απεργίες διαρκείας από την Τετάρτη προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

Ενόψει του νομοσχεδίου που ανατρέπει το πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων

Σε απεργίες διαρκείας από την Τετάρτη προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

Πρώτη ανάρτηση: 24/03/2014, 14:05

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν τα μέλη του, το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή και να ψηφιστεί την Κυριακή ανατρέπει το πλαίσιο λειτουγίας των φαρμακείων, απελευθεώνει τις τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και βάζει τα φαρμακεία μέσα στα καταστήματα.

"Σε ό,τι αφορά στα φαρμακεία, παραδίδονται στους ισχυρούς. Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις, έξω από κάθε λογική", δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Θεοδοσιάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδοσιάδης με το νέο νομοσχέδιο απελευθερώνονται πλήρως οι τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων τόσο στη χονδρική, όσο και στη λιανική από 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ επιτρέπουν σε όποιο φαρμακοποιό το επιθυμεί να διαθέτει όσες άδειες ιδρύσεως φαρμακείων επιθυμεί.

"Ο οικονομικά ισχυρός φαρμακοποιός θα μπορεί να έχει όσα φαρμακεία θέλει, αλλά κι ένας μη αδειούχος φαρμακοποιός μπορεί να εξαγοράσει έως 99% φαρμακείων σε απεριόριστο αριθμό", είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται στο να ξεκινήσουν απεργίες διαρκείας από την Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top