Βόμβα στην Εφορία Κορυδαλλού-Άγνωστοι τοποθέτησαν 7kg δυναμίτιδας

Εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς-Δεν έσκασε λόγω κακής συνδεσμολογίας

Βόμβα στην Εφορία Κορυδαλλού-Άγνωστοι τοποθέτησαν 7kg δυναμίτιδας

Βόμβα με περίπου 7kg δυναμίτιδας, τοποθέτησαν άγνωστοι στην Εφορία Κορυδαλλού.

Ακολούθησαν δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα (σε ιδιωτικό σταθμό και ιστοσελίδα), στις 23:20 και 23:30 αντίστοιχα.

Στο σημείο αμέσως έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν ένα μαύρο σάκο στην είσοδο της Εφορίας του Κορυδαλλού, φωνάζοντας στους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι άνδρες των ΤΕΕΜ, που με το ειδικό όχημα το οποίο διαθέτουν, έκαναν διάσπαση με το κανονάκι, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη, κι απενεργοποιώντας τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο μηχανισμός αποτελούταν από ρολόϊ και πυροκροτητή, τοποθετημένα μέσα σε ένα τάπερ, το οποίο με τη σειρά του, ήταν τοποθετημένο μέσα σε ένα σακ-βουαγιάζ, μπροστά από την είσοδο της Εφορίας.

Οι αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, διαπίστωσαν πως ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω προβλήματος στη συνδεσμολογία, μιας και ο χρονοδιακόπτης ήταν ρυθμισμένος στις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία δηλώνει αισιόδοξη πως επειδή δεν έσκασε η βόμβα, ίσως καταφέρουν να βρουν γενετικό υλικό και στοιχεία τα οποία θα τους οδηγήσουν στα άτομα που την τοποθέτησαν.

Το σίγουρο πάντως εί��αι, πως αν η βόμβα είχε σκάσει, τότε θα κάναμε λόγο για τεράστιας έκτασης υλικές ζημιές σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top