Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τη συγκέντρωση στα διόδια Μεγάρων

"Ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια. Η τροχαία είχε ενημερωθεί 4 μέρες πριν"

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τη συγκέντρωση στα διόδια Μεγάρων

Αθώοι κρίθηκαν από το μονομελές Αυτόφωρο και οι επτά κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα διόδια της Πάχης Μεγάρων.

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για παρακώλυση συγκοινωνιών, πλην ενός, ζήτησε κι ο εισαγγελέας της έδρας. Στην εισήγησή του ανέφερε πως η διαδήλωση ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου για την οποία είχε ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

"Υπήρχε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής της αστυνομίας που βρισκονταν στο σημείο" είπε χαρακτηριστικά. Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κριθεί ένοχος μόνο ένας από τους δέκα κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξυβρισης και της απειλής.

Ενώπιον του Αυτοφώρου Μονονελούς κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, κυρίως κάτοικοι περιοχής και δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες στα επεισόδια. Μεταξύ άλλων υποστήριξαν πως μαζευτήκαν από 10 - 20 φορείς του δήμου Μεγάρων για να διαμαρτυρηθούν.

Ήμασταν γύρω στα 200 άτομα. Η αστυνομία είχε επιτρέψει την κυκλοφορία και δεν περνούσαν αυτοκίνητα. Παραμείναμε στο οδόστρωμα για περίπου 4 λεπτά. Τότε ήρθαν τα ΜΑΤ και δημιούργησαν έναν πανικό. Προκαλούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά. Αφήσαμε ένα αυτοκίνητο με ένα άρρωστο παιδί να περάσει" ανέφερε μάρτυρας.

Λίγο αργότερα, αγανακτισμένος κάτοικος της περιοχής κατέθεσε πως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 1000 - 1200 ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Εκτίμησε οτι "προφανώς ζήτησαν να συλλάβουν κάποιο κόσμο. Δεν παρεμποδίστηκε κανείς αντίθετα περνούσαν χωρίς διόδια. Διευκολύνθηκε μάλιστα η διέλευση τους".

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Χαρακτηριστικά, δημοτικός σύμβουλος που κάθισε στο εδώλιο υποστήριξε: "Κανείς μας δεν είχε πρόθεση για κατάληψη. Ήταν μια συμβολική ενέργεια προς ένδειξη διαμαρτυρίας. Η τακτική της αστυνομίας ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες ώστε μα καταλάβουμε το οδόστρωμα για ελάχιστα λεπτά".

Τέλος, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οτι κάποιος πέταξε πέτρα κατά αστυνομικών.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top