Ο δήμαρχος Ρόδου στο STAR: Δεν επ��υλώνονται οι πληγές με τα ανθρώπινα θύματα

«Πολλές φορές βιάζουμε τη φύση και αυτή μας εκδικείται»

Για πληγές που δεν επουλώνονται έκανε λόγο, αναφερόμενους στους 2 νεκρούς της θεομηνίας, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς στο STAR, μεταφέροντας τα θερμά συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων.

«Με το πρώτο φως της ημέρας όλοι, υπηρεσίες, εθελοντές με μηχανήματα και κάτοικοι, ξεκινήσαμε την προσπάθεια να επουλώσουμε τις πληγές μας. Ωστόσο, οι πληγές που σχετίζονται με τα ανθρώπινα θύματα δεν επουλώνονται. Τα θερμά συλλυπητήρια από εμένα αλλά ��αι από όλο τον ροδιακό λαό στις οικογένειες των θυμάτων» δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου στο κεντρικό δελτίο του STAR.

Ο κ. Κουσουρνάς επιβεβαίωσε ότι στην περιοχή της Ιαλυσού όπου έχουν σημειωθεί τρομακτικές υλικές ζημιές, η κοίτη του ποταμού έγινε δρόμος πριν από χρόνια: «Έγινε πριν από πάρα πολλά χρόνια αυτό. Σκεπάστηκε το ποτάμι αλλά φαίνεται πως η διατομή του δεν είναι τέτοια για να αντέξει τόσες έντονες βροχοπτώσεις». Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι «στα ακραία καιρικά φαινόμενα πολλές φορές οι υποδομές δεν είναι αρκετές, όσο και να μελετηθούν».

«Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προβλέπουμε ή να προσβάλλουμε τη φύση. Γιατί πολλές φορές βιάζουμε τη φύση, πχ. μπαζώνοντας ρέματα, και η φύση εκδικείται» κατέληξε ο ίδιος.

Την ώρα, πάντως, που η Ρόδος μετρά τις πληγές της και θρηνεί 2 ανθρώπους αναζητώντας άλλους δύο αγνοούμενους, στο έργο των σωστικών συνεργείο συνδράμει και ο Στρατός στην προσπάθεια να βρεθούν οι δύο συμπολίτες μας που αγνοούνται.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν διατεθεί στις τοπικές αρχές 8 καταδρομείς, 50 στρατιώτες της στρατιωτικής διοίκησης Ρόδου, 1 εκσκαφέας και 1 φορτωτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top