Καστοριά: Πατέρας ξυλοκόπησε καθηγήτρια επειδή έκοψε το γιό του!

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η εκπαιδευτικός

Επίθεση από γονέα μαθητών δέχτηκε εκπαιδευτικός στην Καστοριά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προαγωγικών γραπτών εξετάσεων. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που ο γονέας επιτέθηκε στην καθηγήτρια ήταν επειδή έκοψε το γιο του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας τονίζοντας ότι "αυτή η ενέργεια όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία του ιδιωτικού βίου είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών, που βιώνει η κοινωνία μας".

Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό και ��ην οικογένειά της το δ.σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. θεωρεί ότι η επίθεση αυτή "είναι δείγμα της περαιτέρω απαξίωσης του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου, που επιτελούν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού και της καταπάτ��σης κάθε έννοιας δικαίου και επίλυσης των διαφορών".

"Οι εκπαιδευτικοί", προστίθεται στο ψήφισμα, "θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι από τέτοια περιστατικά, με γνώμονα παιδαγωγικές κι επιστημονικές αρχές σε μια εποχή που η δημόσια εκπαίδευση βάλλεται καθημερινά".

"Οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στο εκπαιδευτικό έργο και μάλιστα με την άσκηση απρόκλητης βίας, δεν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο, το οποίο υπηρετούμε και υπερασπιζ��μαστε", καταλήγει το ψήφισμα του δ.σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top