Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ιδιωτικό σχολείο λειτουργούσε χωρίς άδεια

Εισέπραττε κανονικά τα δίδακτρα πριν δώσει τα απολυτήρια των μαθητών!

Κι όμως...αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν!!!

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, είναι πραγματικότητα! Ιδιωτικό σχολείο λειτουργούσε χωρίς να έχει άδεια και μάλιστα χωρίς κανείς να το έχει αντιληφθεί.

Το ιδιωτικό σχολείο είχε γράψει κανονικά τους μαθητές, είχε εισπράξει τα δίδακτρα από τους γονείς και λίγο πριν τους δώσει το απολυτήριο αποκαλύφθηκε ότι δεν διέθετε άδεια με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να μείνουν έκθετοι μαθητές και γονείς.

Ευτυχώς, χάρη στην άμεση δράση του υπουργείου Παιδείας τα παιδιά τελικά «σώθηκαν» την τελευταία στιγμή, αφού μεταφέρθηκαν σε δημόσια σχολεία.

Όπως αναφέρει το δελτίου τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκό Πρότυπο – Καργιωτάκης - Κόλλιας, δεν έχει νόμιμο εκπρόσωπο, δεν έχει νόμιμα διορισμένο διευθυντή και ως εκ τούτου η λειτουργία του – άρα και η έκδοση τίτλων - είναι παράνομη».

Ωστόσο, η τραγελαφική υπόθεση δεν σταματάει εκεί. Ο φερόμενος ως «ιδιοκτήτης» του σχολείου, Γεώργιος Καργιωτάκης, που υπογράφει σημαντικά διοικητικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών, δεν μπορεί νομικά να εκπροσωπεί το σχολείο, διότι είναι διορισμένος δημόσιος εκπαιδευτικός (μαθηματικός), εναντίον του οποίου μάλιστα διεν��ργείται ΕΔΕ διότι είχε εγκαταλείψει τη θέση του. Ναι καλά διαβάσατε!!! Και μετά απορούμε γιατί δεν πάμε μπροστά ως κράτος...

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top