Συνεδριάζει ξανά σήμερα η ΟΛΜΕ

Εισβολή φοιτητών στην αίθουσα

Συνεδριάζει ξανά σήμερα η ΟΛΜΕ

​Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ της Τετάρτης, στη γενική συνέλευση των Προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) –που κράτησε πάνω από 12 ώρες- όταν τέθηκε το ερώτημα για το εάν υπάρχουν ή όχι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν απεργιακές αποφάσεις.

Πολλοί πρόεδροι ΕΛΜΕ υποστήριξαν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τις γενικές τους συνελεύσεις για να ψηφίσουν μόνο επί του ερωτήματος της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, 57 ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία και 9 ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της ΟΛΜΕ και θα επανεξεταστεί η κατάσταση. Ωστόσο φαίνεται πως δεν θα επιμείνει στην αρχική πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εισέβαλαν φοιτητές στην αίθουσα που συνεδρίαζαν οι καθηγητές, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της επιστράτευσης. Άλλη ομάδα φοιτητών είχε συγκεντρωθεί αργά το βράδυ για λίγη ώρα και έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζαν οι καθηγητές.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης έχει τεθεί σε ισχύ η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση παράβλεψης της απόφασης για επιστράτευση, ο νόμος προβλέπει αυτόφωρη σύλληψη, παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο με ποινή τουλάχιστον τριών μηνών και στο πειθαρχικό σκέλος απόλυση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top