Ένταση στη συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου-Άναψαν τα αίματα όταν τους παραδόθηκαν τα φύλλα πορείας

ΕΛΜΕ Βόλου, Έβρου και Ικαρίας υπερ της απεργίας

Εικοσάλεπτη διακοπή προκλήθηκε στην ομαλή -έως εκείνη τη στιγμή- Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου όταν αστυνομικός του Τμήματος του νησιού επιχείρησε να επιδώσει τα φύλλα πορείας στους επιστρατευμένους καθηγητές με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Ομάδα καθηγητών βγήκε εκτός της αίθουσας του 2ου Γενικού Λυκείου της πόλης που πραγματοποιούνταν η συνέλευση και καταφέρθηκε εναντίον του αστυνομικού με συνθήματα και φωνές.

«Είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά. Ποιος αστυνομικός διευθυντής διατάζει αξιωματικό του να επιδώσει φύλλα πορείας μέσα σε συνέλευση συνδικαλιστών;», είπε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου Στ. Μανόλης.

Την ενέργεια της Αστυνομίας καταδίκασαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στ. Σταυρινούδης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Χίου Γ. Αμπαζής καθώς και ο πρόεδρος του Ε.Κ. Χίου Τ. Κώσταλος.

Σημειώνεται ότι οι ΕΛΜΕ Βόλου, Έβρου και Ικαρίας ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και από τις 20 ώς τις 24 Μαΐου, (δηλαδή τις έξι πρώτες μέρες των πανελληνίων).

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, στις περιφερειακές ΕΛΜΕ γενικά το κλίμα είναι υπέρ της κινητοποίησης με μεγάλη πλειοψηφία και η συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία ήταν μαζική.

Στις 15 Μαΐου θα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ για να ληφθεί η τελική απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top