Ηλεία: Μυστήριο με αστυνομικές ταυτότητες νεκρών

Μεγάλη αναστάτωση στις Ξενιές του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

​Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στις Ξενιές του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά τον εντοπισμό αστυνομικών ταυτοτήτων ανθρώπων από το χωριό που έχουν πεθάνει την τελευταία εικοσαετία και ήδη η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και διενεργείται έρευνa.

Tα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί οι ταυτότητες να είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη και για παράνομες εισπράξεις συντάξεων!

Όλα ξεκίνησαν προ ημερών από ένα αθώο παιχνίδι παιδιών στο ετοιμόρροπο κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε το κοινοτικό γραφείο στις Ξενιές.

Εκεί, τα παιδιά βρήκαν αστυνομικές ταυτότητες, αλλά και έγγραφα της πρώην κοινότητας Ξενιών και αλληλογραφία.

Τα παιδιά γνωστοποίησαν το περιστατικό στους συγχωριανούς τους και ακολούθησε έρευνα στο χώρο, όπου και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δέκα αστυνομικές ταυτότητες ανθρώπων που είχαν πεθάνει από το 1994 και μετά και οι οποίες θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στην Αστυνομία μετά τους θανάτους.

Ένας εκ των κατοίκων του χωριού βρήκε ανάμεσα στις ταυτότητες, αυτές του πατέρα και του παππού του και θορυβήθηκε ιδιαίτερα γι’ αυτό και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας όπου και κατήγγειλε το περιστατικό, καθώς και τα ερωτηματικά που ανακύπτουν, σχετικά με το λόγο ύπαρξης των ταυτοτήτων, χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα.

Ήδη, στο χωριό έχουν φουντώσει τα σενάρια, κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να πουν ότι ίσως οι ταυτότητες δεν παραδόθηκαν ποτέ στις αστυνομικές αρχές, γιατί κάποιοι θέλησαν να τις χρησιμοποιήσουν για παράνομη είσπραξη χρημάτων από συντάξεις ή επιδοτήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top