Ηλεία: Μαθήτρια πουλάει σπιτικά κουλούρια για να βοηθήσει τους γονείς της

Δάκρυα συγκίνησης για την 10χρονη

Ηλεία: Μαθήτρια πουλάει σπιτικά κουλούρια για να βοηθήσει τους γονείς της

Με μεγάλο κόπο συγκράτησαν τα δάκρυα τους οι συντάκτες της εφημερίδας «Πρωινή» στην Ηλεία, όταν το απόγευμα της Τετάρτης, τους χτύπησε την πόρτα ένα κοριτσάκι γύρω στα 10 και χωρίς θλίψη ή «ύφος» επαίτη, τους εξήγησε ότι πουλάει μπισκότα, σπιτικά κιόλας, για να βοηθήσει την οικογένεια της, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Γυρνάει από σχολείο, αδειάζει την σχολική της τσάντα από τα βιβλία, την γεμίζει με κουλούρια, που μάλλον έχει φτιάξει η μητέρα της και παίρνει τους δρόμους… Όση ώρα χρειαστεί μέχρι να ξεπουλήσει.

Όπως αποκαλύπτει η ίδια, οι γονείς της είναι άνεργοι και δυσκολεύονται. Με αυτόν τον τρόπο τους βοηθάει και αυτή…

Διαβάστε πώς περιγράφει την ιστορία ένας από τους συντάκτες της εφημερίδας «Πρωινή», Γ. Σπυρούνης:

«Το κατώφλι της εφημερίδας μας πέρασε ένα πανέμορφο χαμογελαστό κοριτσάκι, ήταν δεν ήταν δέκα ετών. Με μια σχολική τσάντα στην πλάτη, με το πιο μεγάλο χαμόγελο και γεμάτη περηφάνια, μας χαιρέτισε και μας είπε. "Πουλάω σπιτικά κουλουράκια για να βοηθήσω την οικογένειά μου οικονομικά, γιατί είναι άνεργοι οι γονείς μου". Βουβαθήκαμε όλοι, κοιταχθήκαμε και δεν ξέραμε τι να πούμε...

Σίγουρα δεν θέλαμε κουλουράκια, αλλά θέλαμε να βοηθήσουμε οπωσδήποτε. Βάλαμε το χέρι στην τσέπη… προβληματισμένοι, στεναχωρημένοι αλλά με διάθεση να βοηθήσουμε και να μην προσφέρουμε άλλη απογοήτευση σε αυτό το τόσο γλυκό κορίτσι. Μας άφησε αν και δεν ήταν για εμάς απαραίτητο ένα σακουλάκι με πραγματικά σπιτικά κουλουράκια και έφυγε, με το ίδιο χαμόγελο στο πρόσωπό της με την ίδια περηφάνια στα μάτια της. Και εμείς βυθιστήκαμε ακόμα περισσότερο στη θλίψη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top