Ευρωπαϊκή... πρωτιά: Στο 26,8% η ανεργία στην Ελλάδα! «Τσακίζει» τους νέους

500 ευρώ θα παίρνουν οι άνεργοι- Κάντε κλικ και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες

 Ευρωπαϊκή... πρωτιά: Στο 26,8% η ανεργία στην Ελλάδα! «Τσακίζει» τους νέους

Το «παλεύαμε» τόσο καιρό τελικά το… καταφέραμε! Πρωτιά στην ανεργία μεταξύ των 27 κρατών – μελών της Ε.Ε. έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Η χώρα διανύει την μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας το τελευταίο έτος και την «πληρώνουν» κυρίως οι νέοι.

Το ποσοστό των νέων έως 25 ετών χωρίς δουλειά είναι το 57,6% έναντι 23,4% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, ενώ συνολικά η ανεργία στην χώρα μας αγγίζει το 26,8% και ακολουθεί η Ισπανία με 26,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε Αυστρία (4,3%), Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%).

Τα στοιχεία για την ανεργία στην Ευρωζώνη και την ΕΕ αφορούν το μήνα Δεκέμβριο, ενώ τα στοιχεία για την Ελλάδα έχουν επικαιροποιηθεί μέχρι το μήνα Οκτώβριο.

Προγράμματα ΟΑΕΔ: 500 ευρώ σε ανέργους

Παρόλα αυτά υπάρχει ελπίδα… Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η η χορήγηση επιδόματος του ΟΑΕΔ μέσω ειδικών επιταγών Training Voucher για κατάρτιση και πιστοποίηση 36.636 ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης μέσω των πιστοποιημένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Μέσω του προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατ. ευρώ οι άνεργοι θα μπορούν να λάβουν 500 ευρώ μηνιαίως και να... καταρτιστούν κιόλας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην διεύθυνση: http://www.voucher.gov.gr/

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top