Καταδικάζει τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η Σύγκλητος!

Διαβάστε την ανακοίνωση

Με τη σημερινή της απόφ��ση, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην έκτακτη συνεδρίασή της, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα απαράδεκτα γεγονότα που προκάλεσε ομάδα φοιτητών-ενοίκων των εστιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και άλλοι φοιτητές.

«Ο εγκλωβισμός, επί ώρες, μέσα σε ατμόσφαιρα ύβρεων και προπηλακισμών, του Αντιπρύτανη κ. Χρήστου Κωνσταντάντου, συνιστά όχι μόνο μια παράνομη πράξη, αλλά κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων προστατευμένων από το ίδιο το Σύνταγμα. Πρόκειται για μια πράξη τρομοκράτησης των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με στόχο την καταστρατήγηση της νομιμότητας και την υποταγή του ιδρύματος στα συμφέροντα μιας μικρής ομάδας φοιτητών», αναφέρεται.

Στο ίδιο πλαίσιο η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου καταδικάζει και την ανάρτηση αφίσας σε πολλά σημεία του Πανεπιστημίου, η οποία στοχοποιεί τον Πρύτανη κ. Ιωάννη Χατζηδημητρίου και τον Αντιπρύτανη κ. Χρήστο Κωνσταντάτο, χρησιμοποιεί δε και την απαράδεκτη διατύπωση «καταζητούνται ζωντανοί ή νεκροί».

«Οι αήθεις και τρομοκρατικού χαρακτήρ�� αυτές επιθέσεις από την ανωτέρω αναφερόμενη μικρή φοιτητική μειοψηφία εναντίον των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ακαδημαϊκής μας κοινότητας στοιχειοθετούν μια έμμεση -αν όχι άμεση- απειλή στη σωματική τους ακεραιότητα και γι’ αυτό η Σύγκλητος τις καταδικάζει και καλεί τις αρμόδιες αρχές να πάρουν μέτρα πριν να είναι πολύ αργά». τονίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top