Aντίστροφη μέτρηση για το debate: Ξεκινά σε λίγη ώρα  

Η στρατηγική των πολιτικών αρχηγών και οι «πρόβες» 

Σε λιγότερη από μια ώρα ξεκινά στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ το debate των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι παίρνουν θέσεις μάχης. Για την τηλεοπτική μετάδοση που θα διαρκέσει πάνω από 3 ώρες έχουν επιστρατευθεί 26 κάμερες, μέχρι και drone, ενώ αυτή τη στιγμή φτάνουν και οι δημοσιογράφοι που θα υποβάλλουν τα ερωτήματα. 

Ήμουν κι εγώ στο πρώτο debate με Μητσοτάκη – Ανδρέα – Φλωράκη!  

Στις 21.00, η Μάρα Ζαχαρέα εκπροσωπώντας το Star κι άλλοι 5 συνάδελφοι, η Σία Κοσιώνη, ο Γιώργος Παπαδάκης, ο Αντώνης Σρόιτερ, ο Παναγιώτης Στάθης και η Ράνια Τζίμα θα «ανακρίνουν» τους πολιτικούς αρχηγούς 

Οι τεχνικοί έλεγξαν τα φώτα και τις κάμερες, καθώς θα έχει μία απέναντί του ο κάθε πολιτικός αρχηγός και ο κάθε δημοσιογράφος. «Τσέκαραν» επίσης το πόντιουμ του συντονιστή Γιώργου Κουβαρά. 

«Το πλαίσιο είναι αυστηρά καθορισμένο. Δεν επιτρέπεται ο διάλογος μεταξύ των αρχηγών» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης.   

Η στρατηγική των πολιτικών αρχηγών 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσει με προγραμματικό λόγο, επιδιώκοντας τη σύγκριση και την ανάδειξη της αναγκαιότητας για  αυτοδυναμία, αλλά και της αδυναμίας να υπάρξουν συνεργασίες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρώσει στο συμβόλαιο αλλαγής για προοδευτική κυβέρνηση, εστιάζοντας και στις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ.

Debate: Ο «κίνδυνος» και ο στόχος των πολιτικών αρχηγών 

«Εκείνος που προηγείται δημοκοπικά προσπαθεί να μην κάνει το λάθος που θα θέσει το προβάδισμά του σε κίνδυνο. Μεγάλη σημασία σε ένα ντιμπέιτ έχει η διαχείριση των προσδοκιών» δήλωσε στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη για το Star, ο επικοινωνιολόγος Ευτύχης Βαρδουλάκης. 

Η επιρροή  του debate στο εκλογικό αποτέλεσμα 

Μέχρι κι αργά το απόγευμα, τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών έκαναν «φροντιστήριο» στους μονομάχους ώστε να «σπάσουν» την «κατάρα» των... debates χωρίς ανατροπές.  

«Στις δημοσκοπήσεις που γίνονται μετά τα debates των πολιτικών δεν έχει παρατηρηθεί κάποια μεγάλη μεταστροφή, παρά μόνο πρόσκαιρες εντυπώσεις που προέρχονται από  τους ψηφοφόρους που θεωρούν ότι ο «δικός τους» αρχηγός ήταν πιο πειστικός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top