Κούβα: Οι πυγμάχοι της θα συμμετέχουν σε αγώνες μετά από 50 χρόνια

Ιστορική στιγμή για τους Κουβανούς αθλητές

Μποξ

Ιστορική στιγμή για τους πυγμάχους της Κούβας, καθώς η χώρα επιστρέφει στην επαγγελματική πυγμαχία μετά από 60 χρόνια.

Οι Κουβανοί πυγμάχοι θα μπορούν να λάβουν μέρος σε επαγγελματικούς αγώνες, για πρώτη φορά από το 1962, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κουβανικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Αλμπέρτο Πούιγ.

«Εργαζόμαστε για 3,5 χρόνια πάνω σε ένα συμβόλαιο που ανταποκρίνεται πραγματικά στη φιλοσοφία του κουβανικού αθλητισμού, όσον αφορά την ένταξη των μποξέρ μας στην επαγγελματική πυγμαχία», είπε ο Πούιγ στην κρατική τηλεόραση.

Η ομοσπονδία υπέγραψε «συμβόλαιο εκπροσώπησης» με μια μεξικανική εταιρεία, τη Golden Ring, με τις πρώτες συναντήσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Μεξικό.

«Σε μια πρώτη φάση, θα εμπλέξουμε μια ομάδα πέντε ή έξι πυγμάχων, στην Ευρώπη ή τη Λατινική Αμερική, οι οποίοι στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην κουβανική σχολή πυγμαχίας», εξήγησε ο Πούιγ, προσθέτοντας ότι τέσσερις Κουβανοί πυγμάχοι έχουν ήδη υπογράψει τετραετή συμβόλαια.

«Είναι προνόμιο να έχω καταλήξει σε αυτήν την ιστορική συμφωνία με τις κουβανικές αθλητικές αρχές, η οποία θα σηματοδοτήσει το πριν και το μετά στην πυγμαχία», δήλωσε ο Γεράρδο Σαλδιβάρ, πρόεδρος της Golden Ring Promotions.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top