Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος αθλητής ανέβηκε στο βάθρο με το Ζ

Πλάι του στεκόταν ο Ουκρανός που κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο, Ιλία Κοφτούν

Ο Ρώσος αθλητής Ivan Kuliak με το γράμμα «Ζ» στη φόρμα του
Ο Ρώσος αθλητής Ιβάν Κούλιακ (Ivan Kuliak) με το γράμμα «Ζ» στη φόρμα του

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η εμφάνιση Ρώσου αθλητή που πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής στο Κατάρ και κατέλαβε μάλιστα, την τρίτη θέση στους παράλληλους ζυγούς, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Ουκρανία: Ξεκίνησε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία

Η αιτία ήταν ότι ο Ιβάν Κούλιακ εμφανίστηκε στο βάθρο για να παραλάβει το μετάλλιό του, φορώντας εμφάνιση που είχε γραμμένο το «Ζ», το γράμμα που έχουν τα ρωσικά άρματα μάχης. Για την ακρίβεια, μόνος του κόλλησε επάνω στη φόρμα του το «Ζ», λίγο πριν παραλάβει το μετάλλιο.

 

Η παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής έδωσε άδεια σε αθλητές της Ρωσίας να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, αλλά η συγκεκριμένη ενέργεια του Ιβάν Κούλιακ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. 

Οι χρήστες των social media εμφανίζονται εξοργισμένοι στα σχόλιά τους για την κίνηση του Ρώσου αθλητή να φορέσει στολή με το γράμμα Ζ και είναι πλέον εμφανές ότι ο Κούλιακ κινδυνεύει με τιμωρία από την παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) δήλωσε ότι κίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Κούλιακ για τη «σοκαριστική συμπεριφορά» του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Apparatus στη Ντόχα, το Σάββατο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ουκρανός Ιλία Κοφτούν, ο οποίος προφανώς βρισκόταν δίπλα του στο βάθρο κατά τη διάρκεια της απονομής.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top