Νόβακ Τζόκοβιτς: Εξετάζεται η απέλασή του παρά τη δικαίωση στο δικαστήριο

«Ο υπουργός εξετάζει αυτή τη στιγμή το θέμα της απέλασης»

Ένα απίστευτο θρίλερι βρίσκεται από το πρωί γύρω από την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μετά τη δικαστική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, πληροφορίες ήθελαν να έχει συλληφθεί, αφότου κέρδισε την έφεσή του κατά της ανάκλησης της βίζας του από τις αυστραλιανές αρχές!

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αυστραλιανών μέσων από την κυβέρνηση διευκρίνισαν ότι δεν υπήρξε νέα σύλληψή του και πως αναμένεται η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, ο οποίος διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Σέρβου τενίστα. Σε αυτή την περίπτωση, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στη χώρα για την επόμενη τριετία.

Λίγη ώρα μετά, σε επίσημη ενημέρωση του υπουργείου, έγινε γνωστό πως εξετάζει το θέμα: «Μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, είναι στην ευχέρεια του υπουργού μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να εξετάσει την περίπτωση ακύρωσης της βίζας του κυρίου Τζόκοβιτς, με βάση την προσωπική εξουσία του σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο. Ο υπουργός αυτή τη στιγμή εξετάζει το θέμα και η διαδικασία συνεχίζεται».

Δικαίωση για Τζόκοβιτς από το δικαστήριο

Νωρίτερα, ο δικαστής έκρινε ως αβάσιμη την απόφαση για ακύρωση της βίζας του, διέταξε την κυβέρνηση να πληρώσει τα έξοδα και να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόκοβιτς σε 30 λεπτά, με το διαβατήριο και τα προσωπικά του αντικείμενα να παραδίδονται σε αυτόν.

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Είχε νοσήσει με κορωνoϊό από τον Δεκέμβρη»

Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και άρα είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.

Η πρώτη ανάρτηση του Τζόκοβιτς από το ξενοδοχείο καραντίνας

Έτσι, ο δρόμος για να αγωνιστεί κανονικά στο αυστραλιανό Open ο Σέρβος νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης άνοιξε (θεωρητικά τουλάχιστον).

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόκοβιτς είχε φτάσει στην Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να πάρει μέρος στο Australian Open που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

Η Αυστραλία δέχεται μόνο εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού ταξιδιώτες και έτσι οι Αρχές της χώρας δεν έκαναν δεκτή τη βίζα του και τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε, σύμφωνα με τα οποία δικαιούταν εξαίρεση του εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top