Η εθνική ομάδα πρέπει να βγάλει τα οπλοπολυβόλα εν όψει Γεωργίας!

Τι δήλωσε ο Τζον Φαντ Σχιπ.

Ανήμερα της εθνικής εορτής για την έναρξη της επανάστασης του 1821 η εθνική ομάδα δεν χάνει!

Λες και η αύρα των ηρώων εκείνης της εποχής μπαίνει στα σώματα των Ελλήνων διεθνών και τους μεταμορφώνει σε Κολοκοτρώνηδες, Καραϊσκάκηδες και Ανδρούτσους. Που να έπαιζε δηλαδή και ο σημερινός Ανδρούτσος (του Ολυμπιακού) που είδε την αναμέτρηση από τον πάγκο.

Μόνο που με κλεφτοπόλεμο και καριοφίλια μπορεί να παίρνεις (ανέλπιστο) αποτέλεσμα από έναν ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι η Ισπανία, δεν εξασφαλίζεις όμως τον βασικό στόχο που είναι η πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αφήσεις στο σεντούκι τα όπλα μια άλλης εποχής και να παίξεις σύγχρονο ποδόσφαιρο με τακτικό… στρατό και επιθετικό σχέδιο μάχης κάτι που αναγνώρισε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαντ Σχιπ.

«Ξέραμε για το παιχνίδι, ότι θα παίζαμε με μια ομάδα που θα έχει κατοχή. Τα παιδιά αγωνίστηκαν ως ομάδα, δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν ευκαιρίες. Ο Μπακασέτας εξιλεώθηκε για το πέναλτι με το Κόσοβο. Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά, φανταστικό αποτέλεσμα. Συγχαίρω όλα τα παιδιά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο και κάναμε αλλαγές. Ο Λημνιός και ο Μάνταλος έκαναν καλή δουλειά, αλλά θέλαμε φρέσκα παιδιά. Όσοι μπήκαν τα έδωσαν όλα. Ήταν ομαδική προσπάθεια. Ο Λημνιός και ο Τσιμίκας δεν είχαν πολύ χρόνο, αλλά ο Τσιμίκας είδατε ότι έβγαλε σχεδόν όλο το παιχνίδι. Αυτό το αποτέλεσμα δίνει ψυχολογία. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να παίζουμε με άλλο τρόπο, αλλά τώρα παίζαμε με την Ισπανία και έπρεπε να προσέξουμε, να είμαστε συμπαγείς. Ελπίζουμε να μεγαλώσουμε κι άλλο, να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

 

 

Η Ισπανία ήταν καλύτερη αλλά δεν πολιόρκησε ακριβώς την Ελλάδα. Είχε δοκάρι μια φάση πριν το γκολ του Μοράτα στο 33’, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά οι παίκτες του Ολλανδού τεχνικού δεν έμοιαζαν με… ελεύθερους πολιορκημένους, παρ’ ότι είχαν οχυρωθεί.

Το γκολ πέναλτι του Μπακασέτα στο 57’ (που έδωσε ο διαιτητής για «εγκληματική» προβολή του Μαρτίνεθ στο γόνατο του Μασούρα) έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ελλάδα και έβαλε μπουρλότο στον όμιλο. Το μεγαλύτερο κέρδος ίσως είναι το γεγονός ότι η κορυφαία ομάδα του ομίλου θα πρέπει να δει με μεγαλύτερη σοβαρότητα τα επόμενα ματς, κόβοντας βαθμούς από τους αντιπάλους μας.

Την  Τετάρτη στην Τούμπα η Ελλάδα θα υποδεχθεί την Γεωργία και τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα! Οι Ελληνες διεθνείς θα πρέπει να παίξουν δημιουργικό ποδόσφαιρο, να είναι αποτελεσματικοί και να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλιώς το «ηρωικό» αποτέλεσμα που πήραμε στην Γρανάδα θα μπει στο σκονισμένο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με τα βιβλία για τις ένδοξες μέρες του 1821!

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:

Σουηδία – Γεωργία 1-0 (Κλάεσον 35’)

Ισπανία – Ελλάδα 1-1 (Μοράτα 33’ – Μπακασέτας 57’ πέναλτι)

Oι επόμενες αγωνιστικές:

Γεωργία – Ισπανία 28/3

Κόσοβο – Σουηδία 28/3

Ελλάδα – Γεωργία 31/3

Ισπανία – Κόσοβο 31/3

Η Βαθμολογία του ομίλου:

Σουηδία 3 1-0
Ελλάδα 1 1-1
Ισπανία 1 1-1
Γεωργία 0 0-1
Κόσοβο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top