Γράφει ιστορία η 15χρονη Coco Gauff!

Βρίσκεται στον 4ο γύρο του Grand Slam

Coco Gauff

Φρενίτιδα προκαλεί στο παγκόσμιο τένις η απίθανη 15χρονη Αμερικανίδα  Coco Gauff που γράφει ιστορία!

Το κορίτσι  φαινόμενο  "εκθρόνισε" την περσινή πρωταθλήτρια του Australian Open, Naomi Osaka, και προκρίθηκε  στον 4ο γύρο του Grand Slam της Μελβούρνης. Πριν από λίγους μήνες, η Gauff είχε συναντήσει την Osaka στον 3ο γύρο του US Open και είχε κερδίσει μόλις 3 games.

Σήμερα τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και η ανερχόμενη Αμερικανίδα ( για πολλούς διαδοχος της Σερενα Ουιλιαμς) κέρδισε την Osaka με 6-3, 6-4, για τον 3ο γύρο του Australian Open.

Στην ηλικία των 15 ετών, η Gauff έχει καταφέρει μερικά απίστευτα πράγματα. Για 2η φορά στην καριέρα της θα βρίσκεται στον 4ο γύρο ενός Grand Slam, μετά το περσινό Wimbledon, ενώ πέτυχε παράλληλα την 8η νίκη της, σε 10 αναμετρήσεις σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργανώσεων.

 

 

Η απίθανη Gauff, η οποία βρίσκεται στο Νο.67 της παγκόσμιας κατάταξης και με την πρόκρισή της στη φάση των "16" είναι πια πολύ κοντά στην είσοδό της στο Top 50 της WTA, "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Osaka και έφτασε στη νίκη αυτή μέσα σε 67 λεπτά.

Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε καν με break point η Αμερικανίδα, η οποία έκανε το break στο 8ο game και βρέθηκε μπροστά με 5-3. Με love service game ολοκλήρωσε το σετ, δείχνοντας εντυπωσιακή ψυχραιμία σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία του παιχνιδιού.

Στο 2ο σετ η Gauff έκανε γρήγορο break για το 1-0, αλλά η Osaka κέρδισε τα 2 επόμενα games. Έδειχνε να μπαίνει στο παιχνίδι η περσινή πρωταθλήτρια και προηγήθηκε μέχρι και με 3-2, αλλά η Gauff κατάφερε ξανά να κάνει ένα πολύ σπουδαίο break και να βρεθεί μπροστά με 4-3. Ξανά τα ποσοστά της Αμερικανίδας ήταν άψογα στα πιο κρίσιμα service games της στο ματς, αφού δεν έχασε άλλον πόντο από τη γραμμή του σερβίς και με διαδοχικά love games έκανε το 5-3 και το 6-4 λίγο μετά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top