Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό – Ετοιμάζονται για φιέστα οι Τούρκοι: Παντού γιγαντοοθόντες

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του STAR στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου-Πρώτη ανάρτηση:21-05-2017 14:23

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό – Ετοιμάζονται για φιέστα οι Τούρκοι: Παντού γιγαντοοθόντες

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για τον σημερινό τελικό της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του STAR στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «δεν πετάει πουλί πάνω από το στάδιο»!

Ο έλεγχος ασφαλείας είναι στο ανώτατο επίπεδο για τον Final Four καθώς για την ασφάλεια των φιλάθλων έχουν αναλάβει καθήκοντα 1.100 άντρες των ειδικών δυνάμεων και 1.800 αστυνομικοί. 

Στο στάδιο Σινάν Ερντέμ -όπου σήμερα στις 21.00 θα αγωνιστούν για το τρόπαιο οι δύο ομάδες- χρησιμοποιείται σύστημα αναγνώρισης προσώπων ενώ σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια γύρω από το στάδιο θα υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Όλοι οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν στο πέτο τους κάμερα και οι εικόνες μεταδίδονται αμέσως σε ειδικό όχημα ελέγχου.

Γύρω από το στάδιο ανέλαβαν επίσης αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και ειδικοί για εξολόθρευση βομβών. 

Παντού γιγαντοοθόντες: Ετοιμάζονται για φιέστα οι Τούρκοι

Μεγάλες οθόνες έχουν τοποθετήσει οι Τούρκοι δήμαρχοι σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, ετοιμάζοντας φιέστα στην περίπτωση η τουρκική ομάδα κατακτήσει για πρώτη φορά την Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα, μεγάλη οθόνη στο κέντρο της Άγκυρας στην πλατεία Κιζιλάι στο Γκιουβένπαρκ ανακοίνωσε ότι θα στήσει ο δήμαρχος της πόλης Μελίχ Γκιογκσέκ για τον αποψινό αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ενώ στη συνέχεια μεγάλες οθόνες ανακοίνωσαν ότι θα στήσουν και πολλοί άλλοι δήμοι της Τουρκίας.

Ο δήμαρχος Άγκυρας πάντως στο πρώτο μήνυμά του γράφει: «Βλέπω ότι όλοι επικεντρώθηκαν στον αγώνα Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακος. Ο δήμος μας είναι πάντα δίπλα στους φιλάθλους».

Στο δεύτερο μήνυμά του ο Μελίχ Γκιοκσέκ γράφει: «Ίνσαλλαχ αύριο στις 21.00 στο Γκιουβένπαρκ του Κιζίλαϊ θα έχουμε ζωντανή σύνδεση με μεγάλη οθόνη. Οι πολίτες της Άγκυρας που ενδιαφέρονται είναι προσκεκλημένοι». 

Και στο τρίτο του μήνυμα γράφει: «Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα προσφέρεται δωρεάν ποπ κορν, μαλλί της γριάς και νερό. Καλή παρακολούθηση». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top