Ο Γκουντογκάν θα αγωνίζεται με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι

Είναι προσωπική επιλογή του Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο Γκουντογκάν θα αγωνίζεται με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν είναι η πρώτη μεταγραφή της εποχής Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι. Η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση, αντί περίπου 27 εκατ. ευρώ, του Γερμανού διεθνή μέσου από τη Ντόρτμουντ.

Ο 24χρονος άσος της Μπορούσια, βρισκόταν στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας των «πολιτών» και η αγγλική ομάδα μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις κατάφερε να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις των Γερμανών, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

Παρά το διετές συμβόλαιο, που υπόγραψε πρόσφατα με την Μπορούσια, η θέληση του Γερμανού μέσου ήταν να ανοίξει ένα νέο κύκλο στην καριέρα του. Σ' αυτό διαδραμάτισε μεγάλο ρόλο και η οικογένειά του, αφού ο πατέρας του επέμενε να δοκιμάσει την τύχη του μακριά από την μπουντεσλίγκα.

Ο Γερμανός, με τουρκική καταγωγή, μέσος άφησε τη Ντόρτμουντ για τετραετές συμβόλαιο με τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ. Η μεταγραφή αποτελεί προσωπική επιλογή του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος από το καλοκαίρι θα είναι στον πάγκο της αγγλικής ομάδας.

Ο Γκουντογκάν δεν θα είναι έτοιμος στην έναρξη της νέας σεζόν στην πρέμιερ λιγκ λόγω τραυματισμού, αλλά δήλωσε έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του: «Πάντοτε θα είμαι δεμένος με τη Ντόρτμουντ και τους οπαδούς της, αφού πέρασα υπέροχα χρόνια στην ομάδα αυτή. Όμως, αισθάνθηκα ότι έφτασε η στιγμή για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου και η Μάντσεστερ είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top